arrow_drop_up arrow_drop_down

Uurloon hondentrimmer

Ongeveer zo’n 25 keer per maand krijg ik bezoekers op mijn website die in Google zochten op ‘uurloon hondentrimmer‘. Deze mensen komen dan bedrogen uit want ik heb daar geen artikel over. Een goede reden om er eentje te maken dan. Ofschoon ik het lastig vind om hier iets zinnigs over te zeggen, ga ik het toch proberen.

Uurloon hondentrimmer

Zodra je spreekt over uurloon, heb je het over een betrekking in loondienst. Je ontvangt een uurloon als je werknemer bent. Als je dus zoekt op ‘uurloon hondentrimmer’ wil je dus weten wat je verdient als je bij een hondentrimsalon gaat werken. Het antwoord hierop kan ik niet geven omdat ik het echt niet weet.

Maar ik ben de rotste niet en wil mensen graag helpen dus ik ben zelf even op zoek gegaan naar wat hier zoal op internet over te vinden is. Op de website Loonwijzer staat een uurloon tussen € 11,46 en € 21,74 voor dierverzorger; een verzamelnaam voor verschillende beroepen. Van een bezoekje aan vele andere websites word ik niet veel wijzer. Wil je het exacte uurloon weten, check dan eens bij een hondentrimsalon want net als bij elke werkgever kun je onderhandelen over je salaris.

Bedenk dat een werkgever nog extra kosten heeft bovenop het uurloon wat hij jou geeft. Je bent in loondienst immers verzekerd tegen werkloosheid, ziektekosten en je bouwt pensioen op. Dat heeft jouw werkgever allemaal al betaald voordat jij jouw uurloon krijgt. Over dat uurloon moet je alleen nog een stukje inkomstenbelasting betalen.

Uurtarief hondentrimmer

Mijn vakgebied ligt in het zelfstandig ondernemen. Als ondernemer spreek je niet over een uurloon. Je hebt een uurtarief wat je aan jouw klanten vraagt als hondentrimmer en daar moet je dan jouw btw, kosten en belastingen vanaf halen om zo te komen tot een netto tarief per uur wat jij verdient aan een klant.

Als ondernemer ben je niet verzekerd tegen werkloosheid, ziektekosten en bouw je geen pensioen op. Die bedragen moet je dus nog bij jouw uurtarief optellen wat jij aan jouw klant vraagt. Doe je dat niet, dan krijg je geen uitkering als je werkloos wordt. Je bent verplicht je tegen ziektekosten te verzekeren maar er zijn weinig ondernemers die dat verrekenen in hun uurtarief. Om nog maar niet te spreken over het opbouwen van pensioen (oudedagvoorziening is het woord voor ondernemers) want de meesten zijn daar helemaal niet mee bezig.

Wat jij voor uurtarief kunt vragen als hondentrimmer is dus heel erg afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Maak in ieder geval nooit de fout om te kijken naar de prijzen van anderen; je weet immers niet hoe hun leven eruit ziet. Wil je een indicatie over de hoogte van jouw uurtarief als hondentrimmer, lees dan dit blog eens. In tegenstelling tot een uurloon wat je als werknemer verdient, kent jouw verdienste per uur als ondernemer geen plafond.

Succes!

Over de schrijver
Monique is oprichter en eigenaar van HondenUniversiteit. Zij is vanaf 2003 professioneel met honden bezig. Naast kynologisch instructeur is zij hondengedragstherapeut. Sinds 2011 helpt zijn ondernemers in de hondenbranche zakelijk en privé te groeien.