arrow_drop_up arrow_drop_down

Hoe hoog wordt jouw tarief 2017?

Veel bedrijven verhogen hun tarieven met ingang van 1 januari van het nieuwe jaar. Meestal onder het mom van indexering of inflatiecorrectie. Als dienstverlener is er nog een belangrijke reden en dat is namelijk het feit dat jij meer waard bent geworden. In de eerste plaats omdat je een jaar meer ervaring hebt maar wellicht ook omdat je geïnvesteerd hebt in een opleiding die ervoor zorgt dat je beter in je vak wordt. Binnen de hondenbranche is er nog een belangrijke derde reden en dat is dat jouw huidige tarief waarschijnlijk veel te laag is. Wat wordt jouw tarief 2017?

Wat ben jij waard, jouw tarief 2017?

Een geliefd en tevens gehaat onderwerp tijdens mijn workshop ‘Word Ook Een Succesvolle Hondernemer’ is zonder twijfel de tariefstelling. Geliefd omdat iedereen wil weten welk tarief ze moeten hanteren en hoe ze dat moeten verkopen en gehaat omdat de meesten er achter komen dat ze veel te weinig vragen. Elke keer opnieuw merk ik hoe lastig dit is voor veel hondernemers die soms niet eens weten hoe hoog hun uurtarief is. Als jij € 50 vraagt voor het trimmen van een hond en je bent daar twee uur mee bezig dan is jouw uurtarief dus € 25.

Als jij jezelf niet meer dan € 25 per uur waard vindt (hier gaat nog btw, verzekering en belasting van af om nog maar niet te spreken over afschrijving van de inrichting van je trimsalon, jouw telefoon- en autokosten etc. etc.) dan zegt dat veel over jou. Realiseer je dat je een professional bent en dienovereenkomstig betaald dient te worden.

tarief-2017-prostitutieHet minimum tarief van een professionele prostitué achter het raam op de Wallen in Amsterdam is €50 per kwarier dus € 200 per uur. En terecht. Het is een vak net als dat van jou. Denk daar maar eens over na!

Durf jij de stap te nemen?

In 2017 blijft mijn uurtarief van € 175 voor coaching, € 750 voor een lezing of presentatie van een halve dag en € 1500 voor een hele dag. Dit zijn ex btw bedragen. Waarom? Omdat ik het waard ben en omdat ik weet dat ik hiervoor kan leveren wat ik beloof en ik kan dat zonder blikken of blozen verkondigen zonder mezelf te hoeven verkopen of te verdedigen. En vind je dat te duur? Dan ga je toch naar iemand anders, er zijn altijd mensen die het goedkoper doen zelfs met een uurtarief van € 25.

Kun je het niet betalen? Ja dan is dat jammer. Je krijgt van de Ferrari-dealer ook geen korting omdat je die auto niet kunt betalen. Je zult dan genoegen moeten nemen met een goedkopere auto. Dat geldt ook voor jouw klanten.

Hoe hoog wordt jouw tarief 2017?

Over de schrijver
Monique is oprichter en eigenaar van HondenUniversiteit. Zij is vanaf 2003 professioneel met honden bezig. Naast kynologisch instructeur is zij hondengedragstherapeut. Sinds 2011 helpt zijn ondernemers in de hondenbranche zakelijk en privé te groeien.