Stel je hondernemersvraag
arrow_drop_up arrow_drop_down
16 februari 2015 

Stel je hondernemersvraag

Het begint langzamerhand een traditie te worden: voor het derde achtereenvolgende jaar ga ik vragen van jullie beantwoorden. Heb je een hondernemersvraag dan kun deze aan mij stellen. De vragen kunnen van uiteenlopende aard zijn, zolang ze maar te maken hebben met het zelfstandig ondernemerschap of persoonlijke ontwikkeling.

Vragen over gedrag, opvoeding en training van honden kun je niet bij mij kwijt. Voor vragen van deze aard verwijs ik je graag naar Monique Bladder, hondengedragstherapeut. Bekijk mijn video en stuur je vraag in … 

Welke vragen heb ik zoal beantwoord?

hondernemersvraagWanneer je naar mijn YouTube-kanaal gaat dan vind je daar enkele vragen die ik vorig jaar beantwoord heb. Deze vragen gingen onder andere over het belang van een goede website, het zoeken van een zakenpartner en hoe je duidelijk en eerlijk kunt verkopen.

In de praktijk kom ik veel vragen tegen van hondernemers die worstelen met zaken als “Hoe word ik een goede ondernemer”,  “Hoe ga ik om met concurrentie“, “Welk tarief moet ik hanteren” en “Hoe krijg ik klanten en hoe houd ik ze”. Vragen die hieraan gerelateerd zijn, kun je mij stellen.

Maar ook als je financiële vragen hebt – “Wat is het verschil tussen omzet en winst” – of vragen over btw, pensioenen, het voeren van een goede administratie en hoe doe ik mijn boekhouding, hebben allemaal te maken met zelfstandig ondernemer zijn. Je bent zelfstandig ondernemer als je voor eigen rekening en risico een bedrijf runt. Zo niet, dan ben je werknemer.

Stel je hondernemersvraag

In onderstaande video leg ik je uit hoe je jouw vraag kunt stellen. Hoe meer informatie jij verschaft, hoe duidelijker en uitgebreider antwoord je van mij kunt verwachten. Ik behoud mezelf zelfs het recht voor om deels ingevulde formulieren niet te behandelen. Dit is niet om te pesten maar om je te leren dat ondernemer zijn ook betekent dat je weet waarover je vraag en kort maar specifiek kunt aangeven waar jouw knelpunten liggen.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Over de schrijver
Monique is oprichter en eigenaar van HondenUniversiteit. Zij is vanaf 2003 professioneel met honden bezig. Naast kynologisch instructeur is zij hondengedragstherapeut. Sinds 2011 helpt zijn ondernemers in de hondenbranche zakelijk en privé te groeien.
Reactie plaatsen