arrow_drop_up arrow_drop_down

Minder social media afleiding

Vast heel herkenbaar bij hondernemers is de social media afleiding. Je zit achter de laptop of pc en wilt gedurende een bepaalde tijd goed gefocust aan het werk. Als je, net als ik, soms voor je werk iets op wilt zoeken en je moet hiervoor op Facebook zijn dan zit je binnen de kortste keren weer veel te lang te Facebooken. Ik heb hiervoor een oplossing gevonden.

Facebook voor je business

De kans is groot dat jij Facebook gebruikt voor jouw honderneming. Dat is een goede zaak want nog altijd heeft de aanwezigheid op Facebook een positieve invloed op jouw bedrijf. Wat je ook leest over andere social media platforms, Facebook in onontbeerlijk.

Maar het leidt ook af. Voor je het weet ben je alweer door je tijdlijn aan het scrollen en zit je weer grappige hondenfilmpjes te kijken. Met dat kijken op zich is niets mis. Maar wel als je eigenlijk naar je bedrijfspagina wilde om een nieuwe update te doen. Je kunt jouw tijdlijn niet negeren. Of toch wel?

Wat nou als je niet de discipline hebt om alleen maar naar jouw Facebook pagina te gaan en telkens weer verzandt in aanlokkelijke aanbiedingen voor droomreizen naar de Malediven of die te gekke jurk van Desigual die je eigenlijk al heel lang geleden wilde kopen? Er is hoop voor jou en mij.

Social media afleiding

Je kunt jouw tijdlijn laten verdwijnen. Daar is een pc-app voor. Deze zorgt voor minder social media afleiding. In ieder geval op Facebook. En daar zitten we met z’n allen het meeste op gedurende de dag. Dus mooi als je daarmee kunt beginnen. Vooralsnog werkt deze niet op je iPhone maar daarvoor kun je gewoon de keuze maken om je app te verwijderen.

De News Feed Eradicator for Facebook zorgt ervoor dat jouw tijdlijn niet meer zichtbaar is. In plaats daarvan zie je een inspirerende quote als je dat wilt (standaard instelling). Elke keer als je de pagina ververst, krijg je een andere quote te zien. Heb je hier genoeg van, dan kun je die ook weer uitzetten.

Voor Safari heb ik niets kunnen vinden. Er was een extensie maar die wordt niet meer ondersteund vanwege onveiligheid en is door AppStore verwijderd. Heb jij er wel eentje gevonden, laat even een reactie achter dan kan ik dit artikel aanpassen.

Word je nu al nerveus dat je iets mist op je tijdlijn? Geen nood, je hebt altijd je telefoon nog.

Vond je dit waardevol? Laat het in een reactie weten. Word ik blij van.

Over de schrijver
Monique is oprichter en eigenaar van HondenUniversiteit. Zij is vanaf 2003 professioneel met honden bezig. Naast kynologisch instructeur is zij hondengedragstherapeut. Sinds 2011 helpt zijn ondernemers in de hondenbranche zakelijk en privé te groeien.