R.I.P. Annak 31 juli 2011
31 juli 2011

R.I.P. Annak

Tokositna Maleygmyuts Annanpok, roepnaam Annak, geboren op 7 juni 1998, is vannacht overleden. Begin 2005 kwam hij bij mij wonen. Hij moest weg omdat zijn eigenaren niet meer voor hem konden zorgen.

Strijd

Wij hebben best een strijd geleverd samen. Hij was behoorlijk agressief in het begin, probeerde Rover te domineren en heeft meerdere malen met hem gevochten. Bovendien liep hij weg. Vaak en ver. Kortom, het was zeker geen makkelijke hond maar het kwam goed tussen ons. Ik sloot hem in mijn armen en daarmee ook de liefde voor het ras, de Alaska malamute.

Sneeuw

In de afgelopen jaren heb ik verschillende activiteiten met hem getracht te ondernemen. Weinig interesseerde hem. Frisbee, behendigheid, fietsen – hij vond het niks. Wandelen, eten en slapen waren favoriet tenzij er sneeuw lag. Dan was hij helemaal in zijn element. Eind 2005 gingen we naar Zwitserland, ik zette hem voor de slee en hij trok als een volleerde sledehond.

Stoer

Vannacht ging zijn kaarsje uit. Hij heeft een korte strijd geleverd maar waardig het bijltje erbij neergelegd en is uiteindelijk rustig gegaan. Hij was niet ziek (voor zover ik weet), nooit eigenlijk en heeft dus zijn tijd gekozen zoals dat hoort bij een stoere en pure hond. We hebben een mooie tijd gehad samen en ik ben ontzettend dankbaar dat hij in mijn leven was.

Renée

Door

Renée

op 1 August 2011

Ook wij zullen 'm missen, deze knuffelkont van het type 'ruwe bolster, blanke pit' ... Sterkte, Mo!

Sandra

Door

Sandra

op 1 September 2011

Hoi Monique wat erg voor je dat Annak is overleden ik herinner me hem als een lieve en gehoorzame hond. Dat kun je niet van elke malamute zeggen maar daar weet jij genoeg van. het is al even geleden maar toch wil ik je alsnog heel veel sterkte wensen want ik weet uit ervaring dat de verwerking veel langer duurt!