Tokositna Maleygmyuts Annanpok, roepnaam Annak, geboren op 7 juni 1998, is vannacht overleden. Begin 2005 kwam hij bij mij wonen. Hij moest weg omdat zijn eigenaren niet meer voor hem konden zorgen.

Strijd

Wij hebben best een strijd geleverd samen. Hij was behoorlijk agressief in het begin, probeerde Rover te domineren en heeft meerdere malen met hem gevochten. Bovendien liep hij weg. Vaak en ver. Kortom, het was zeker geen makkelijke hond maar het kwam goed tussen ons. Ik sloot hem in mijn armen en daarmee ook de liefde voor het ras, de Alaska malamute.

Sneeuw

In de afgelopen jaren heb ik verschillende activiteiten met hem getracht te ondernemen. Weinig interesseerde hem. Frisbee, behendigheid, fietsen – hij vond het niks. Wandelen, eten en slapen waren favoriet tenzij er sneeuw lag. Dan was hij helemaal in zijn element. Eind 2005 gingen we naar Zwitserland, ik zette hem voor de slee en hij trok als een volleerde sledehond.

Stoer

Vannacht ging zijn kaarsje uit. Hij heeft een korte strijd geleverd maar waardig het bijltje erbij neergelegd en is uiteindelijk rustig gegaan. Hij was niet ziek (voor zover ik weet), nooit eigenlijk en heeft dus zijn tijd gekozen zoals dat hoort bij een stoere en pure hond. We hebben een mooie tijd gehad samen en ik ben ontzettend dankbaar dat hij in mijn leven was.

Monique is oprichter en eigenaar van HondenUniversiteit. Zij is vanaf 2003 professioneel met honden bezig. Naast kynologisch instructeur is zij hondengedragstherapeut. Sinds 2011 helpt zijn ondernemers in de hondenbranche zakelijk en priv├ę te groeien.