Oppas Aan Huis
arrow_drop_up arrow_drop_down
8 juni 2016 

Oppas Aan Huis

Sinds 1 mei 2016 verhuur ik mezelf als oppas aan huis. Dat houdt in dat ik bij mensen in huis kom tijdens vakantie om op hun huis en huisdieren te passen. Dit is geen business voor mij; ik vraag een onkostenvergoeding. Er is echter zoveel vraag naar en mensen zijn zo blij met het gegeven dat hun dieren in eigen omgeving verzorgd worden door iemand die er in principe 24 uur per dag is, ik ben ervan overtuigd dat het een business kan worden. Wie stapt erin?

Huisdierverzorging aan huis

oppas aan huisEr zijn legio dames en heren die huisdierverzorging aan huis aanbieden. Meestal in combinatie met een hondenuitlaatdienst (groep of individueel). Een mooi concept omdat je een groot probleem bij mensen oplost. Ik heb dan ook meerdere klanten die hier een (goede) business van weten te maken.

Echter, geen van hen woont ook daadwerkelijk bij mensen in huis als ze op vakantie zijn. Een aantal biedt wel vakantieopvang aan huis aan voor (met name honden) de huiselijke sfeer en omdat eigenaren liever niet willen dat hun dier in een kennel zit.

Voor mij is het handig omdat ik – na twee jaar in Scandinavië gewoond te hebben – nog geen huis heb en ook nog niet weet waar ik wil wonen. Op deze manier maak ik kennis met verschillende plaatsen in Nederland, kan weer honden verzorgen (omdat ik zelf geen hond heb op dit moment) en bovendien mijn werk blijven doen wat ik nu doe.

Oppas aan huis als business

oppas aan huis Wat ik kan, kan jij ook. Enigszins afhankelijk van jouw situatie natuurlijk zoals de samenstelling van jouw gezin, het wel of niet hebben van eigen huisdieren, de manier waarop jij jouw inkomen vergaart en of jij bereid bent om regelmatig te verkassen. Of te wel: hoe avontuurlijk ben jij ingesteld?

Ik ga mijn services aanbieden tot het einde van dit jaar. Dat betekent dat deze markt vanaf 1 januari 2017 voor het oprapen ligt. Voor jou. Als jij het durft. Misschien heb je genoeg van jouw leven zoals je dat nu leeft, ben je toe aan een nieuwe uitdaging, heb je een uitkering en wilt iets met honden gaan doen of misschien weet je nog helemaal niet wat je wilt. Misschien ben je wel op zoek naar een huis.

Wat jouw motivatie ook is, ik ben ervan overtuigd dat oppas aan huis een gat in de markt is. Wat ik tot nu toe meemaak zijn mensen die zo blij zijn dat ik deze service aanbiedt omdat ze nu voor het eerst sinds jaren weer op vakantie kunnen. Wildvreemde mensen die mij direct hun huis en zelfs auto toevertrouwen; ik sta er zelf van te kijken!

Vind jij dit aantrekkelijk klinken, neem dan contact met mij op dan kan ik je wellicht helpen.

Over de schrijver
Monique is oprichter en eigenaar van HondenUniversiteit. Zij is vanaf 2003 professioneel met honden bezig. Naast kynologisch instructeur is zij hondengedragstherapeut. Sinds 2011 helpt zijn ondernemers in de hondenbranche zakelijk en privé te groeien.
Reactie plaatsen