arrow_drop_up arrow_drop_down

Interview Hylke Walters

In de serie ‘Succesvolle Hondernemers’ sprak ik met Hylke Walters, eigenaar van hondenschool Het Kwispelaartje. Hylke schreef in 2005 haar hondenschool in bij de Kamer van Koophandel. Toch bleef ze erbij werken in loondienst tot ze uiteindelijk de beslissing nam om full time voor haar hondenschool te gaan werken. Medio 2014 huurde ze haar eerste pand en nam ze de volgende stap naar een nog succesvollere honderneming.

Hylke Walters

In september 2014 interviewde ik Hylke Walters over haar passie, ondernemen, risico’s nemen en vooral je eigen identiteit behouden.

Inmiddels zijn we anderhalf jaar verder. Hylke reist veel en deelt geld uit aan goede doelen in Zuid-Afrika voornamelijk die te maken hebben met de opvang van wilde dieren. Dit kan zij doen omdat zij een tweede inkomstenstroom opbouwt met Aloë Vera producten.

Tweede inkomstenstroom

hylke walters Het hebben van een aanvullend verdienmodel is een goede manier om te groeien met jouw honderneming. Dit kun je realiseren op verschillen manieren. Zo heb ik klanten die een boek (of inmiddels als meerdere boeken) hebben geschreven, een digitaal product verkopen of – zoals Hylke – Aloë Vera producten erbij verkopen.

Voor Hylke begon het doordat zij de producten zelf gebruikte en mensen zagen hoe haar eigen dieren daarop reageerden. Ze ging het bij de honden van klanten gebruiken die stuk voor stuk enthousiast waren omdat het zo goed werkte. Nu heeft zij een team opgebouwd zodat ze gezamenlijk nog meer mensen kunnen laten kennismaken met deze producten.

De opbrengst hiervan zet Hylke vast in een Stichting: Forever Pay It Forward. Dat geld geeft zij weg om zo een bijdrage te leveren aan een betere wereld waardoor ook zij zich een beter mens voelt. Met als fijne bijkomstigheid dat ze dit persoonlijk overhandigt en daardoor ook nog kan reizen.

Hoe mooi wil je het maken voor jezelf en anderen?

Over de schrijver
Monique is oprichter en eigenaar van HondenUniversiteit. Zij is vanaf 2003 professioneel met honden bezig. Naast kynologisch instructeur is zij hondengedragstherapeut. Sinds 2011 helpt zijn ondernemers in de hondenbranche zakelijk en privé te groeien.