arrow_drop_up arrow_drop_down

Ik ben jarig vandaag dus ik trakteer

Op 2 april 1964 om 6 uur ’s morgens zag ik het levenslicht in het Noord-Brabantse Oss. Na diverse omzwervingen door voornamelijk het westen van Nederland kwam ik uiteindelijk via Finland in Noorwegen terecht waar ik nu bijna acht maanden woon.

Ik was geen typisch hondenmeisje als kind. We hadden altijd honden thuis maar daar had ik geen speciale aandacht voor; ze waren er gewoon. Een Labrador, een Engelse cocker spaniel en daarna alleen maar kruisingen omdat die ‘veel gezonder waren’ volgens mijn ouders … 

ik ben jarigHet hondenvirus

Het duurde tot voorbij mijn dertigste voor mijn eerste eigen hond kwam. Max, een Labrador-teefje, was de perfecte hond voor mij toen. Niets wist ik van honden behalve alle vooroordelen en mythes. Daarom kwam er een Labrador; die hoef je immers niet op te voeden want die worden gehoorzaam geboren […].

Vijf maanden na Max kwam Rover, een Labrador-reu. Een iets ander typje, zeg maar. Door Rover ging ik mij interesseren in hondengedrag en zo sloeg uiteindelijk het hondenvirus bij mij hard toe. Ik assisteerde op de Martin Gaus-hondenschool van Hanneke Reitsma (nu hoofdredacteur van Hondenmanieren) in Zoetermeer en startte niet lang daarna mijn eigen hondenschool en hondenuitlaatdienst.

Na Rover kwam Annak, een Alaska malamute, toen Julie – een dove Pyreneese berghond – en daarna Tygo, een Husky. Stuk voor stuk geen makkelijke honden die mij enorm veel geleerd hebben over geduld, leiderschap en hondmensrelatie.

Tussen al deze uitdagingen door kwamen Omar en Pelle, een verademing en een opvoeding met twee vingers in de neus. Ik mocht ze het eerste jaar van hun leven begeleiden voor Stichting DESUDO (inmiddels opgeheven). Omar werd om medische redenen afgekeurd als blindengeleidehond en Pelle is onlangs geplaatst en aan het werk.

Sinds tien maanden ben ik hondloos maar dat gaat niet lang meer duren.

Ik ben jarig vandaag dus ik trakteer

Een aantal van mijn honden heeft mij geïnspireerd tot het maken van online producten en het schrijven van(e-)boeken. Al deze producten ga ik jou nu gratis aanbieden. Je kunt ze hieronder stuk voor stuk downloaden.

Hoe lang ze online blijven, weet ik nog niet. Ik kan elk moment beslissen ze offline te halen dus pak wat je pakken kunt!

Mijn Perfecte Puppy

Video’s

Mijn Eerste Jaar Met Julie – Omgaan Met Een Dove Hond

E-boek

Mijn Tweede Jaar Met Julie – Trainen Met Een Dove Hond

E-boek
Video’s

Mijn Hond De Baas

E-boek
Video’s

Je mag de inhoud tot je nemen en voor eigen gebruik toepassen waar je wilt. Ik zou het tof vinden als je dit verder niet verspreid; het is immers een cadeautje aan jou – mijn bloglezer. Je mag natuurlijk wel altijd mensen naar dit blog verwijzen.

Bedenk dat deze informatie soms al vier jaar oud is. Veel dingen zou ik zelf nu ook anders doen. De inhoud staat niet ter discussie  😉

Over de schrijver
Monique is oprichter en eigenaar van HondenUniversiteit. Zij is vanaf 2003 professioneel met honden bezig. Naast kynologisch instructeur is zij hondengedragstherapeut. Sinds 2011 helpt zijn ondernemers in de hondenbranche zakelijk en privé te groeien.