Fake it till you make it
arrow_drop_up arrow_drop_down
4 februari 2016 

Fake it till you make it

Fake it till you make it betekent feitelijk dat jij je net zo lang groot voordoet totdat je het bent. Het geeft je enorm veel zelfvertrouwen om dat te doen en zolang je er niemand kwaad mee doet, vooral blijven doen. Belangrijk hierbij is dat je altijd de realiteit onder ogen blijft zien dus je ziet dingen niet mooier dan ze zijn. Als jij je voordoet als iemand die heel veel geld heeft maar het niet hebt, dan ben je gewoon dom. Toch kan het fake it till you make it heel erg in jouw voordeel werken. 

Succesvol versus onsuccesvol

fake it till you make it Mensen die succesvol zijn hebben om te beginnen al een andere lichaamshouding dan mensen die niet succesvol zijn. Dat komt omdat ze anders denken – een mindset hebben die bij succesvol hoort – waardoor ze meer zeker van zichzelf zijn en daardoor rechtop lopen, schouders naar achteren en borst naar voren. Om in hondengedragstermen te spreken: een hoge houding aannemen.

Er zijn nog veel meer dingen die succesvolle mensen doen maar daar gaat dit artikel niet over. Wat mij interesseert is de connectie tussen lichaamshouding, gedachten en gesproken woord en hoe die zich tot elkaar verhouden. Dit principe, genaamd Neuro Liguistisch Programmeren (NLP), zorgt ervoor dat je niet hoeft te doen alsnof totdat je het gemaakt hebt maar dat je doet alsof totdat je het bent.

Fake it till you make it, wordt fake it till you become it.

Over de schrijver
Monique is oprichter en eigenaar van HondenUniversiteit. Zij is vanaf 2003 professioneel met honden bezig. Naast kynologisch instructeur is zij hondengedragstherapeut. Sinds 2011 helpt zijn ondernemers in de hondenbranche zakelijk en privé te groeien.