12 Tips voor inspiratie
15 maart 2014

12 Tips voor inspiratie

Vol overgave heb  je besloten om hondernemer te worden, maar hoe rooskleurig  alles is of hoe je alles ook ziet, één ding is zeker: vroeg of laat zal je een tegenslag te verwerken krijgen of ligt het gevaar van sleur op de loer. Beide zijn ‘killing’ voor zelfstandig ondernemers.

Om succesvol te worden en te blijven, moet je volhouden en optimistisch zijn. Alleen op deze manier kan je onderneming blijven groeien. Bovendien zijn pessimisten en doemdenkers nooit aantrekkelijk. Niet voor je samenwerkingspartners en al helemaal niet voor je klanten. Zorg ervoor dat je vol inspiratie en passie blijft en op jouw beurt anderen blijft inspireren. Hierbij geef ik je 12 tips voor inspiratie.

Plan je dag

1. Top drie: Maak elke ochtend een lijstje met drie taken die je prioriteit voor die dag vereisen en die je aan het eind van de dag gedaan moet hebben.

2. De 50/10 regel: Na elke vijftig minuten werk, neem je tien minuten pauze. Dit is de meest productieve manier van werken. Tien minuten pauze is precies lang genoeg om even je spieren even te strekken en je hoofd wat rust te geven, zodat je voldoende kan ontspannen. Maar niet te lang om daarna weer productief verder te kunnen werken.

3. Evalueer dagelijks: Neem elke dag minimaal 10 minuten de tijd voor evaluatie en zelfreflectie

Blijf leren

inspiratie4. Lezen: Door te blijven lezen, blijf je kennis verzamelen. Je hebt hier niet alleen in je werk profijt van, maar je raakt er ook door geïnspireerd.

5. Browsen: Het bekijken van tutorials en video’s, het lezen van blogs en onderzoek doen vergroot je kennis, inspireert en vergroot je mogelijkheden tot succes en groei.

6. Brainstormen: Brainstorm met collega’s of andere ondernemers. Op deze manier ontstaan creatieve en succesvolle ideeën en samenwerkingen.

Focus op positiviteit en waar je gelukkig van wordt

7. Uit je dankbaarheid: Dankbaarheid bevordert geluk. Noem (of schrijf ze op zodat je ze later terug kan lezen) elke morgen of avond minstens 10 dingen waar je dankbaar voor bent. Toon ook je dankbaarheid naar iedereen die een bijdrage levert of heeft geleverd aan jouw succes. Je gezin, je familie, klanten, samenwerkingspartners, collega’s, leveranciers, etc.

8. Ruim je werkplek op: Een nette werkomgeving geeft rust in je hoofd, energie en zorgt voor inspiratie. Op deze manier kan je beter focussen op het werk wat je moet doen.

9. Geniet van je favoriete dingen: Neem tijd om tot rust te komen en geniet van je favoriete dingen en bezigheden zoals een heerlijke boswandeling met hond, een kop thee met een stukje chocolade of dagje welness. Work hard, play hard!

Zorg goed voor jezelf

inspiratie10. Drink water: Begin de dag met een glas water.  Je voelt je niet alleen direct wakker en fris, maar ook helpt het je stofwisseling op gang en vul je het vocht aan wat je ’s nachts hebt verloren. Door ook overdag genoeg water te drinken (minimaal 2 liter) verhoog je de stofwisseling, heb je minder trek in ongezonde tussendoortjes en krijg je meer energie.

11. Werk je in het zweet: Door dagelijks te bewegen krijg je een flinke energieboost, verbetert je humeur en verlicht stress.

12. Voldoende slaap: Als je genoeg rust krijgt, heb je meer energie voor je werk en de dingen die je gelukkig maken.

Hopelijk heb ik je geïnspireerd met deze tips.
Graag hoor ik van je welke dingen jou gelukkig maken, inspireren en motiveren!