Ik vind het een prachtige uitdrukking “Work Hard Play Hard” en wou dat ik hem zelf verzonnen had. Helaas mag ik niet met die eer strijken. De eerste keer dat ik hem hoorde is 5 jaar geleden van Eelco de Boer, een succesvolle internetondernemer die mij en mijn business op verschillende niveaus beïnvloed heeft. Daarna komt hij te pas en soms te onpas voorbij. Er zijn namelijk maar weinig ondernemers die echt leven naar deze uitspraak. Er zijn er uiteindelijk maar een paar die bereid zijn harder te werken dan wie dan ook en daarna harder te ontspannen dan wie dan ook.

Work Hard

work hard play hardMedio juli 2011 schreef ik mijn eerste e-boek met de titel “Hoe Overleef Ik Mijn Pup“. Nou gaat schrijven mij vrij gemakkelijk af maar wat mij meer moeite kost is de concentratie vasthouden. Maar goed, het resultaat mag er zijn vind ik: een e-boek vol tips en adviezen omtrent de aanschaf van een pup geschreven in vijf dagen.

Dit schreef ik een half jaar na de start van deze website waarbij ik mij nog richtte op de hondeneigenaar. Waar moet je allemaal rekening mee houden, hoe zien de voorbereidingen eruit en hoe geniet je optimaal van jouw nieuwe huisgenoot. Dit e-boek is nog beschikbaar voor wie het wil lezen.

Door strakke, korte deadlines te stellen – ik had mezelf een week gegeven en deed er uiteindelijk vijf dagen over – verplicht jij jezelf enorm te focussen gedurende een korte periode. Dit kost geen energie maar levert energie op mits je doet wat je leuk vindt. Die energie kun je dan weer gebruiken voor jouw Play Hard.

Play Hard

Het is zaterdag 16 juli 2011: ik ga naar Zwarte Cross! Voor wie het niet kent: Zwarte Cross is een festival vol muziek en motoren. Het vindt plaats in de Achterhoek en dan kun je wel raden wie er optraden: Normaal. Daarna stortte ik mij – met camera – in het motorcrossgeweld en had de tijd van mijn leven. Oude kleren, rubber laarzen en geen grenzen, dat is Zwarte Cross.

Voor mij is dat het ultieme Play Hard. Ik ben een non-conformist (levenshouding waarbij je je niet wilt aanpassen aan algemeen geldende omgangs- en gedragsvormen). Belangrijk vinden wat anderen van mijn denken had ik toen gelukkig al achter mij gelaten. Bovendien ben je als non-conformist nooit alleen. Zeker niet op Zwarte Cross. Daar komen ze allemaal bij elkaar. Alle remmen los.

Maar Play Hard kan net zo goed betekenen een dagje sauna. Waar het om gaat is dat je keihard geniet nadat je keihard gewerkt hebt. De echte ondernemers zijn niet gemiddeld en dus niet gematigd. Deze quote vind ik zeer toepasselijk hiervoor ofschoon ik zelf ‘years’ vervang door ‘days’ of ‘months’.

work hard play hard entrepreunership

Work Hard Play Hard

Dat zou jij ook eens moeten doen …

2 reacties. Reactie plaatsen

Heel veel plezier, go girl
Gr. Lies

Beantwoorden

ENJOY!!!!!!

kus vivian

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu