“Ik weet het zeker, ik wil iets met honden gaan doen”, zo begon het gesprek dat ik onlangs met een dame had. Toen ik ging doorvragen wat ze dan bedoelde, wist ze het eigenlijk niet. Ze vindt honden zo leuk en denkt aan een hondenuitlaatdienst. Toen ik haar vroeg welke kwaliteiten ze daarvoor nodig denkt te hebben wist ze dat eigenlijk ook niet. Geen punt hoor maar dit zijn vragen die jij jezelf wel moet stellen als je wilt gaan hondernemen. Ben je goed met honden dan is het niet logisch een hondenschool te gaan beginnen. Daarvoor moet je vooral goed met mensen zijn. Wie ben jij?

Zelfbewustzijn

wie ben jijHet start allemaal met zelfbewustzijn: wie ben jij? Om mij heen zie ik teveel mensen hondernemen omdat ze van honden houden maar stress hebben omdat ze te veel ondernemerscompetenties missen. Ik geloof met alle vezels in mijn lijf dat je ondernemen niet kunt leren; het zit in je DNA.

Dat houdt overigens niet in dat je alles al vanaf je geboorte weet natuurlijk. Je kunt technieken en strategieën leren door te trainen. Net zoals je een Labrador pakwerk kunt aanleren maar hij zal nooit zo goed bijten als een Herder.

Ik ben goed in het motiveren en inspireren van mensen. Dat is een aangeboren talent. Dat ben ik nog altijd aan het ontwikkelen en verfijnen zodat ik nog meer mensen kan helpen met het behalen van hun doelen. Logisch dus ook dat ik niet gelukkig en succesvol ben geworden met mijn hondenuitlaatservice.

Wie ben jij?

wie ben jijBen jij een dierenvriend dan adviseer ik je vrijwilligerswerk te gaan doen in een asiel, bij een (kinder- of zorg)boerderij of op de dierenambulance. Daar kun je daadwerkelijk direct het welzijn van dieren verbeteren.

Dus stel jezelf de vraag: “Wie ben ik eigenlijk en op welke manier kan ik bijdragen?”. Hoe dichter jij bij jezelf blijft, wat inhoudt dat jij een hoge mate van zelfbewustzijn hebt, hoe meer jij mensen kunt bieden.

Zelfbewustzijn is weten wie je bent en uitgaan van jouw eigen kracht. Ik vind zingen erg leuk maar ik weet dat ik het niet kan dus mij zul je niet zien bij een auditie van Idols.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu