Als jij net zo ambitieus bent als ik dan wil je voorbeelden hebben. Mensen die al hebben bereikt wat jij wilt bereiken zodat je kunt doen wat zij doen om daar te komen. Ik vind het heerlijk om deze mensen te volgen in alles wat ze doen op social media. Deze zogenaamde ‘influencers’ zijn immers de mensen die echt een verschil maken. Het zijn de winnaars, die doen waar ze voor staan en dat ook heel hard durven roepen. Hieronder de top 3 ondernemers die je moet volgen als je het mij vraagt. 

Wie te volgen in 2016

Iedereen die wil groeien in zijn leven en business, kan dat niet zonder coach of mentor. Immers, als je het allemaal zelf wel zou weten dan was je al op jouw eindpunt. Mensen met echte ambitie hebben geen eindpunt; er is altijd een hoger niveau. 

Het is heel menselijk om op bepaalde aspecten in het leven minder te scoren. Je kunt heel gelukkig zijn in de liefde maar misschien gaat jouw business niet zo goed of je bent blij met jouw gezondheid maar mist vrienden. Als jij op een bepaald gebied wil groeien dan kies je daar een coach of mentor voor.

Als jij een taal wilt leren, ga je een cursus volgen bij iemand die die taal goed spreekt en datzelfde geldt voor leren paardrijden, geld verdienen of iemand versieren. Wat alle coaches of mentoren gemeen hebben is dat zij jou niet alleen op dat specifieke gebied kunnen helpen maar als jij bereid bent iets verder te kijken dan zul je merken dat jij op vele andere vlakken ook gaat groeien.

Top 3 ondernemers

Op dit moment ziet mijn top 3 ondernemers er als volgt uit.

1. Grant Cardone

top 3 ondernemersAls jij wilt groeien als verkoper dan raad ik je aan Grand Cardone te gaan volgen. Hij is zeer actief op social media en zeer direct in zijn aanpak. Daar moet je van houden natuurlijk maar als je niet al te lange tenen hebt en openstaat om te leren en niet te oordelen, dan ga je grote stappen maken in de categorie ‘geld verdienen’.

In deze tijd waarin marketing heel vaak verward wordt met verkoop (Als je een goede website hebt, komen de klanten vanzelf) is Grant Cardone wel een wakkermaker. Je moet nog altijd verkopen om geld te verdienen. Mensen moeten nog altijd “ja” zeggen tegen jouw dienst op product.

2. Gary Vaynerchuk

Als jij wilt groeien als ondernemer dan is Gary Vaynerchuk ‘your man’. Jong, luid, onbeschoft en vol met schuttingtaal maar ambitieus tot op het bot. Ook hier geldt: ga niet tellen hoe vaak hij “fuck” zegt en voel je vooral niet persoonlijk aangesproken maar haal eruit wat voor jou werkt.

Gary is ervan overtuigd dat je ondernemen niet kunt leren; het moet in je bloed zitten. Hij ziet zichzelf dan ook als een geboren ondernemer.

3. Michael Hyatt

top 3 ondernemers Als je wilt groeien als mens dan is Michael Hyatt zeker de moeite waard. Veel minder cool dan Grant en Gary maar zijn content is zeer waardevol. Zijn motto ‘Win At Work, Succeed At Life’ draagt hij via diverse mediavormen uit. Met name zijn podcasts zijn een aanrader.

Een enorme moraal (zeer duidelijk is wat goed en fout is), gelover in God en het gezin als hoeksteen van de samenleving maar ook een verademing als je een uurtje Grant en vooral Gary hebt gehad ….

Mijn top 3 ondernemers die het volgen waard zijn in 2016, welke kun jij mij aanraden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu