Dagelijks spreek ik minstens tien (potentiële) hondernemers. Het zijn de gesprekken die mij inspireren en motiveren hoewel het vaak andersom lijkt. Ik bel mensen om hen te helpen maar ondertussen helpen ze mij ook. Zo krijg ik telkens weer nieuwe inzichten die ik dan weer met jullie kan delen.

Structuur en leiderschap

structuur en focus Structuur is de manier waarop iets in elkaar zit en het verband wat dit met elkaar heeft. Het tegenovergestelde van structuur is chaos. Veel hondernemers herkennen dit en zeggen ook letterlijk dat hun bedrijf chaos is. Het niet hebben van structuur is vaak een gevolg van een gebrek aan leiderschap.

Leiderschap wil zeggen dat jij duidelijke kaders aangeeft waarbinnen jij wilt werken en leven. Een goede leider zal zich dus niet laten verleiden door een telefoontje van een klant die even snel zijn hondje geknipt wil hebben terwijl hij daar eigenlijk geen tijd voor heeft of wil vrijmaken. Dat geeft achteraf altijd een rotgevoel.

Een leider heeft de flexibiliteit om dat te doen maar wel binnen de door hem zelf gestelde grenzen wat nooit ten koste gaat van tijd die hij belangrijker vindt zoals privétijd met het gezin of het rustig lunchen. Een goede leider weet dus wat hij wil en is binnen die grenzen flexibel.

Focus

Goede focus is alleen mogelijk als er geen afleiding is (zowel van binnenuit als van buitenaf). Focus heeft alles te maken met wat jij belangrijk vindt. Op het moment dat jij een nieuwe bus hebt gekocht voor jouw hondenuitlaatdienst dan zie je die ineens overal rijden terwijl je die daarvoor nooit zag. Hij was er wel maar het had jouw focus niet.

Where focus goes, energy flows ~ Anthony Robbins

Focus jezelf op wat er allemaal mis gaat en je ziet alleen maar alles wat mis gaat. Focus jezelf op alles wat goed gaat en je ziet ineens veel meer goede dingen. De situatie is hetzelfde, jouw focus is alleen anders. Dit kun je trainen en is helemaal niet moeilijk.

Structuur en focus

structuur en focus Wanneer je structuur en focus met elkaar verbindt kan het elkaar enorm versterken. Je laat je dan minder beïnvloeden door jouw omgeving – omdat je gestructureerd werkt – en minder afleiden door jouw omgeving omdat je focus hebt.

Als jij er telkens weer van baalt dat je iets niet hebt gedaan wat jij je voorgenomen had of wel hebt gedaan maar achteraf spijt dan mis je structuur en focus. Ik kan nog altijd gedragstherapie doen maar dat valt buiten de structuur van mijn bedrijf. Daardoor focus ik mezelf niet op wat ik wil maar wat anderen willen.

Het hebben van een doel en een stappenplan hoe dat doel te bereiken, gaan jou helpen structuur en focus te krijgen. Alles wat niets met het behalen van jouw doel te maken heeft, laat je achterwege. Dit is simpel als je eenmaal weet wat je wilt want daar begin alles mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu