Sinds 1 mei 2016 verhuur ik mezelf als oppas aan huis. Dat houdt in dat ik bij mensen in huis kom tijdens vakantie om op hun huis en huisdieren te passen. Dit is geen business voor mij; ik vraag een onkostenvergoeding. Er is echter zoveel vraag naar en mensen zijn zo blij met het gegeven dat hun dieren in eigen omgeving verzorgd worden door iemand die er in principe 24 uur per dag is, ik ben ervan overtuigd dat het een business kan worden. Wie stapt erin?

Huisdierverzorging aan huis

oppas aan huisEr zijn legio dames en heren die huisdierverzorging aan huis aanbieden. Meestal in combinatie met een hondenuitlaatdienst (groep of individueel). Een mooi concept omdat je een groot probleem bij mensen oplost. Ik heb dan ook meerdere klanten die hier een (goede) business van weten te maken.

Echter, geen van hen woont ook daadwerkelijk bij mensen in huis als ze op vakantie zijn. Een aantal biedt wel vakantieopvang aan huis aan voor (met name honden) de huiselijke sfeer en omdat eigenaren liever niet willen dat hun dier in een kennel zit.

Voor mij is het handig omdat ik – na twee jaar in Scandinavi√ę gewoond te hebben – nog geen huis heb en ook nog niet weet waar ik wil wonen. Op deze manier maak ik kennis met verschillende plaatsen in Nederland, kan weer honden verzorgen (omdat ik zelf geen hond heb op dit moment) en bovendien mijn werk blijven doen wat ik nu doe.

Oppas aan huis als business

oppas aan huis Wat ik kan, kan jij ook. Enigszins afhankelijk van jouw situatie natuurlijk zoals de samenstelling van jouw gezin, het wel of niet hebben van eigen huisdieren, de manier waarop jij jouw inkomen vergaart en of jij bereid bent om regelmatig te verkassen. Of te wel: hoe avontuurlijk ben jij ingesteld?

Ik ga mijn services aanbieden tot het einde van dit jaar. Dat betekent dat deze markt vanaf 1 januari 2017 voor het oprapen ligt. Voor jou. Als jij het durft. Misschien heb je genoeg van jouw leven zoals je dat nu leeft, ben je toe aan een nieuwe uitdaging, heb je een uitkering en wilt iets met honden gaan doen of misschien weet je nog helemaal niet wat je wilt. Misschien ben je wel op zoek naar een huis.

Wat jouw motivatie ook is, ik ben ervan overtuigd dat oppas aan huis een gat in de markt is. Wat ik tot nu toe meemaak zijn mensen die zo blij zijn dat ik deze service aanbiedt omdat ze nu voor het eerst sinds jaren weer op vakantie kunnen. Wildvreemde mensen die mij direct hun huis en zelfs auto toevertrouwen; ik sta er zelf van te kijken!

Vind jij dit aantrekkelijk klinken, neem dan contact met mij op dan kan ik je wellicht helpen.

2 reacties. Reactie plaatsen

Kitty Arendsen
juni 9, 2016 8:47 am

Ik ben Kitty, woon in Giesbeek en in het bezit van drie Duitse Doggen (moeder Saartje 7.5 jaar, en haar twee zonen Paco en James van bijna 4 jaar).
Nu ben ik eigenlijk op zoek naar iemand die bij mij in huis op James kan passen (Saartje en Paco gaan mee op vakantie).
James is een dove witte Dog en kan niet samen met Paco (heel groot gevecht geweest twee jaar geleden).
Wij zoeken voor James een oppas omdat hij de makkelijkste van de drie, ondanks dat hij doof is.

Waarom in mijn eigen huis; ik heb een heel groot weiland waar James wel los kan lopen en hij daar ook heel ontspannen is.
Hij loopt niet graag in een ander omgeving en hoeft dus ook niet uitgelaten te worden buiten ons eigen terrein. Thuis is toch wel voor hem de veilige plek.

Het gaat om de periode van 19 juli tot 9 augustus.

Ik hoop graag van je te horen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu