Afgelopen week zat ik – als ondernemer en 50-plus – te praten met een ‘lotgenoot’. Tijdens dat gesprek merkte ik dat het begrip 50-plusser  anno 2016 een hele andere lading heeft. Zelf voel ik mij twintig jaar jonger en ik realiseer mij dat 50 het nieuwe 30 is. De meeste mensen in mijn omgeving staan midden in het leven, starten opnieuw (met een relatie of een bedrijf) en voelen dat ze pas op de helft zijn. Toen ik tiener was, waren mensen van 50 oud. 

Ondernemer en 50-plus

ondernemer en 50-plus Helaas zie ik ook mensen om mij heen die al aan het afbouwen zijn. De term ‘midlife crisis‘ is in mijn optiek dan ook niet meer van deze tijd. ‘Een tweede jeugd’ zou beter passen. Onze maatschappij doet er natuurlijk ook lekker aan mee.

De vakanties voor 50-plussers (met z’n allen gezapig in een bus), een omroep voor 50-plussers met programmering uit het jaar prik, dating sites voor 50-plussers (ja ik weet er alles van) en wat er allemaal niet meer gediscrimineerd wordt op leeftijd. Om nog maar niet te spreken van de werknemer van 50-plus die al een soort van afgeschreven is.

De ondernemer en 50-plusser leeft in net zo’n geweldige tijd als de ondernemer van 20, 30 of 40 jaar. Met de huidige stand van de gezondheidszorg kan de 50-plusser nog wel 40 of zeker 30 jaar mee. Dus, ben jij ondernemer en 50-plusser: kijk niet naar een manier om jouw business te verkopen zodat je met pensioen kan maar blijf bouwen, bouwen en bouwen.

Twijfel je nog?

Denk je dat jouw tijd geweest is, wellicht brengt onderstaande video van Gary Vaynerchuk jou op andere gedachten. Hij verwoordt exact wat ik bedoel of wellicht verwoord ik exact wat hij bedoelt. Het maakt niet uit. Geniet ervan en laat je inspireren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu