Het nomadenbestaan heeft mij altijd aangetrokken. Als kind droomde ik ervan om met een circus mee te reizen. Het zigeunerleven. Fascinerend. Nog altijd. Ondanks de verwoede pogingen van mijn ouders om van mij een ‘normaal’ mens te maken leef ik al twaalf jaar op campings, bungalowparken, in een poolgebied en de laatste vier maanden bij verschillende mensen in huis. “Hoe combineer je dat met jouw bedrijf?”, is een vraag die mij regelmatig gesteld wordt. 

Thuis

nomadenbestaanWat is de definitie van thuis? Voor velen is dat een eigen plek. Waar je naartoe gaat als je ‘s avonds uit je werk komt, als je terugkomt van vakantie maar bovenal waar jij je lekker en comfortabel voelt. In je eigen bed slapen. Jouw spullen om je heen.

Er is een Engelstalig spreekwoord dat zegt: “Home is where the heart is”. Dat is exact mijn definitie van thuis. Er zijn plekken waar ik kom – als Professionele Hondenoppas Aan Huis – waar ik me meteen thuis voel. Daar hangt een fijne energie en ik betrap mezelf er dan soms op dat ik zeg of denk: “Ik ben zo thuis” als ik terug naar die plek ga.

Thuis kan ook met een persoon te maken hebben. Dan maakt ineens de plek, het huis, de spullen en zelfs de energie niet meer uit. Dan is alles bij hem of haar een thuis en de energie is altijd goed. Ook dat heb ik met een paar mensen.

Nomadenbestaan en ondernemen

nomadenbestaan woonwagenToen ik vijf jaar geleden startte met de website HondenUniversiteit had ik één doel. Werken WAAR en WANNEER ik maar wil. Het WAAR heb ik inmiddels voor elkaar, hoe WANNEER daar werk ik hard aan.

Sinds vier maanden reis ik door het land en pas op huizen en honden (soms ook katten) van mensen die op vakantie zijn. Dat wil zeggen dat ik nooit ‘thuis’ ben, zoals mensen mij weleens vragen. Mijn hele bezit bestaat uit drie koffers en twee dozen. Mijn volgende uitdaging is om alles wat ik heb te verzamelen in één backpack.

Ik heb mijn onderneming gebouwd rond mijn leven. Daardoor kan ik het nomadenbestaan leven dat ik wil. Is dat voor altijd? Geen idee. Voorlopig bevalt dit mij uitstekend. Ik heb veel variatie nodig en dat vind ik door regelmatig van omgeving te veranderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu