Ken je hem nog, de Rolodex? Sinds 1958 op de markt en nog altijd. Hij is gewoon nog te koop, de ronddraaiende kaartenbak. Ik krijg weleens vragen van klanten welke programma’s ik gebruik en met welke partijen ik samenwerk. Hieronder heb ik ze op een rijtje gezet, mijn Rolodex. Doe er je voordeel mee. 

Mijn Rolodex

Als e-mailprogramma gebruik ik Gmail. De reden is dat deze een uitstekend spamfilter heeft en gekoppeld is aan allerlei andere Google programma’s die ik gebruik (agenda, YouTube, maps, vertalen, Google+). Bovendien is het overal op elke computer te benaderen. Ook mijn zakelijke e-mailadres laat ik op Gmail binnenkomen.

Mijn agenda is ook van Google. Makkelijk, overzichtelijk en overal te benaderen.

Mijn wachtwoorden houd ik bij in LastPass.

Al mijn websites zijn gemaakt in WordPress. Op HondenUniversiteit gebruik ik het Phoenix template van Internet Marketing Universiteit en op mijn eigen website (moniqueappels.nl) het Impreza template. Vooral deze laatste kan ik van harte aanbevelen.

Mijn administratie doe ik in E-Boekhouden. Het is overzichtelijk en eenvoudig te gebruiken ook als je geen boekhoudkennis hebt. Bovendien kun je met één druk op de knop dagelijks zien hoe jouw business er voor staat waar ik vroeger altijd overzichten van mijn boekhouder op moest vragen.

rolodex enormailMijn mailinglistprovider is Enormail. Daarin komen alle namen en e-mailadressen van mensen die op mijn mailinglijst staan. Enormail werkt met autoresponders dus e-mails die je van te voren klaar zet en die automatisch verstuurd worden.

Om inzicht te krijgen in het verkeer naar mijn website gebruik ik Google Analytics. Hierin kan ik precies zien hoeveel mensen mijn pagina bezoeken, waar ze kijken, hoe lang ze kijken en waar ze vandaan komen.

Voor opslag van documenten gebruik ik Amazon S3. Dit is dataopslag die nagenoeg kosteloos is. Je betaalt alleen voor de keren dat jouw document opgevraagd wordt door anderen (mijn gratis e-boek bijvoorbeeld). Het meeste dat ik in de afgelopen vijf jaar heb betaald is nog geen $1 per maand.

Video’s behoren bij online trainingsprogramma’s staan bij Vimeo in een PLUS-pakket wat betekent dat ze verborgen zijn en alleen te zien voor klanten.

Mijn hostprovider is Webchamp. Voordeel hieraan is dat je één pakket hebt waar je bijna een oneindig aantal websites op kunt laten draaien (in mijn geval elf).

Nagenoeg al mijn verkopen worden financieel door Paypro afgehandeld. Dat houdt in dat klanten via hen betalen en dat ze ook direct een factuur sturen. Scheelt mij een hoop tijd omdat Paypro automatisch incasseert dan wel herinneringen stuurt wanneer er niet betaald is. Bovendien kan ik mijn digitale producten op Paypro aanbieden aan affiliates en verkoop ik zelf ook product van anderen op Paypro.

De paar facturen die ik handmatig doe, gaan via Moneybird. Daar heb ik een gratis account omdat ik niet meer dan tien facturen per maand verstuur.

Omdat ik meerdere Twitter-accounts heb, gebruik ik Tweetdeck waarin ik overzicht heb over mijn accounts en zo eenvoudiger kan schakelen tussen de accounts.

rolodex

(c) Fabian Boot

Mijn boekhouder is Sven de Haan van Galo Bedrijfssupport. Wanneer ik professionele fotografie nodig heb, bel ik Fabian Boot. Ik werk ook prettig samen met Evelien Bos, de virtuele assistent en voor marketingassistentie kan ik Judith Fick inhuren.

Ben ik nog een partij, programma of persoon vergeten? Vast wel. Heb je specifieke vragen over een bepaald programma of dat ik er ervaring mee heb laat het me dan weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu