Regelmatig wordt mij gevraagd welke boeken ik aanraad om te lezen. Een echte ondernemer is immers nooit uitgeleerd. Ofschoon ik van nature niet zo’n lezer ben, heb ik me wel aangeleerd om regelmatig te lezen. Nog altijd moet ik me ertoe zetten en een fanatiek lezer zal ik nooit worden. Hieronder mijn boeken top 5. Deze boeken vind ik de moeite waard. Heb jij ze allemaal al gelezen, dan heb je wellicht nog wel boekentips voor mij. Ik hoor ze graag. 

Mijn boeken top 5

mijn boeken top 5 mijn boeken top 5 mijn boeken top 5

mijn boeken top 5 purple cow mijn boeken top 5 great to cool

Waarom deze lijst?

Laat ik beginnen met een wat negatieve noot; helaas heb ik in mijn leven meer slechte dan goede boeken gelezen en ik wil niemand beledigen dus ik ga geen namen noemen. Vooral van Nederlandse bodem is het bedroevend gesteld. Dit boek van René Boender steekt met kop en schouders boven de rest uit hoewel de boeken van Jos Burgers en Aartjan van Erkel ook wel de moeite waard zijn.

The 4 hour work week van Tim Ferriss is mijn favoriet allertijden. Na het lezen van dat boek heb ik pas echt geleerd keuzes te maken in mijn leven waardoor ik het nooit druk heb en alleen maar doe wat ik leuk vind en wat er echt toe doet.

Denk groot, word rijk (de Nederlandse vertaling van het boek van Napoleon Hill) is zeker een boek dat iedereen gelezen moet hebben. Dit is ook het enige boek dat ik meer dan eens gelezen heb en nog steeds zoek ik regelmatig zaken terug.

The Alchemist van Paulo Coelho (wat ik al eerder aanhaalde in een blog) heeft een diepe indruk op mij gemaakt. Het boek kwam op het juiste moment en heeft een enorme impact gehad op mijn leven.

Eigenlijk zijn alle boeken van Seth Godin te moeite waard maar dit is toch wel zijn meest verrassende. The Dip kan ik ook van harte aanbevelen.

Is dit alles?

Verder zijn de biografieën van Heineken en Steve Jobs zeker ook interessant hoewel die laatste haast niet door te komen is. Secrets of the Millionaire Mind van T. Harv Eker is een leuk boek wat je onder andere leert hoe rijke mensen anders denken dan arme mensen. Die mindset zorgt ervoor dat rijken steeds rijker worden en de armen steeds armer.

Het boek ‘If you’re not first, you’re last’ van Grant Cardone is ook een geweldig boek. Dit is wel heel specifiek gericht op verkopen. Mijn boeken top 5 zal nog wel veranderen. Boeken die nu nog op mijn lijstje staan zijn o.a.

  • Influence van Robert B. Cialdini
  • The Moneyless Man van Mark Boyle
  • The Thank You Economy van Gary Vaynerchuk

Heb jij nog een interessante of verrassende aanvulling voor mij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu