De Paasdagen zitten erop. Je hebt wellicht jouw verplichte rondje gedaan langs ouders of schoonouders. Of je trekt je daar niets van aan en brengt de Paasdagen op jouw manier door. Waar je ook voor kiest, de kans is groot dat jij afgelopen dagen anders besteed hebt dan een ‘normaal’ weekend; je hebt jouw omgeving verandert wat in jouw voordeel kan werken. Inspiratie nodig? Ga erop uit! 

IJzer smeden als het heet is, gebruik het momentum

inspiratie nodig Inspiratie komt het snelste naar boven als je ontspannen bent. Wanneer jij de afgelopen Paasdagen dus door hebt gebracht op jouw eigen manier, dan ben je ontspannen. Als je dingen min of meer tegen je zin doet, brengt dat altijd stress met zich mee.

In het eerste geval zit je nu vermoedelijk vol met inspiratie. Gebruik dat moment. Ga nu niet direct achter de pc zitten en je e-mails lezen van de afgelopen dagen want voor je het weet word je weer in de waan van de dag gezogen.

Als dit blog lezen het eerste is dat je doet vandaag, en je had al inspiratie, kun je het vasthouden. Daag jezelf uit om nu niet eerst jouw Facebook tijdlijn te checken maar gebruik dit moment (het momentum) om alles wat door je hoofd gaat op te schrijven.

Omgeving is sterker dan wilskracht

inspiratie nodig Verandering van omgeving is een enorme sterke bron van inspiratie. Dat is een van de redenen dat ik eens per 6 weken totaal van omgeving verander: ik ga een weekend weg of ga voor een week het land uit. Op het moment dat jij dit blog leest, ben ik in Nederland.

Dat gegeven op zich al geeft mij de inspiratie die ik nodig heb. Als jij hoge doelen stelt met korte deadlines (zoals ik) dan kan het ontbreken aan inspiratie dodelijk zijn. Niets is zo erg als achter je pc te zitten terwijl er niets uit je handen komt. Grote kans dat je tijd gaat verspillen aan nutteloze zaken.

Voor mij is het vergelijkbaar met het bedenken wat ik ga eten elke avond. Ik hou niet van koken en boodschappen doen (ik hou in zijn algemeenheid niet van huishoudelijke taken) en soms kan die stress mijn hele dag verpesten. Behalve als ik in een andere omgeving ben, dan heb ik ineens honderden recepten in mijn hoofd.

Inspiratie nodig?

inspiratie nodig Aan het einde van de zomer ga ik weer in Nederland wonen. Mijn vierjaarlijkse tripje van Noorwegen naar Nederland moet ik dan vervangen door een andere reis, vermoedelijk van Nederland naar Noorwegen

Alles wat ik nodig heb is paspoort, creditcard, laptop, notitieboek en pen. En dat geldt ook voor jou. Of je nou een hondentrimmer bent, een hondenuitlater, een hondengedragstherapeut of een instructeur. Als jij jouw omgeving verandert, neem je altijd iets mee om jouw hersenspinsels op te kunnen schrijven.

Misschien helpt het voor jou ook wel om eens per x-aantal weken erop uit te gaan. Kijk eens op vakantieveilingen.nl en dan zie je dat je voor een habbekrats een weekendje of avondje weg kunt. Vergeet niet jouw notitieboekje mee te nemen, je weet nooit wat voor inspiratie je op doet!

Wat is jouw beste plek om heen te gaan als je inspiratie nodig hebt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu