Ontzettend trots ben ik. Sinds twee weken heb ik een heuse klantenservice. Iemand die mij veel werk uit handen neemt zodat ik zelf weer tijd over houd om te doen wat ik het liefste doe en dat is: ondernemen.

En ook onze redactie gaat groeien en dat vind ik enorm waardevol. Verschillende mensen met verschillende achtergrond en disciplines in het hondenvak gaan in 2014 hun licht laten schijnen op diverse hondenvraagstukken. Tijd om iedereen voor te stellen …

De aanleiding

Voor je het weet, het gaat vaak ongemerkt, ben je de hele dag bezig met brandjes blussen, e-mails beantwoorden, administratie doen en Facebook bijhouden in plaats van werken aan je business, plannen bedenken, uitwerken en gaan.

Eigenlijk ging dat nog best goed. Ik werkte veel en hard en had niets te klagen. Tot die beruchte 23 november 2013 … de dag dat mijn Tygo in beslag werd genomen. Zo’n moment dat je wereld stopt. Dat je al jouw tijd en energie daarin moet steken.

Op deze momenten, als zich een calamiteit aandient, merk je pas hoeveel jouw onderneming van jou afhankelijk is. Boze reacties omdat e-mails niet of te laat beantwoord worden, er gaan geen facturen de deur uit (erg vervelend als je inkomen stil komt te liggen), deadlines worden niet gehaald en langzaam zie je zaken om je heen afbrokkelen. Kortom, je laat jouw klanten in de steek …

En dat kan nooit de bedoeling zijn van het systematisch en zorgvuldig opbouwen van een relatie de afgelopen twee jaren. Dus op de momenten dat ik niets voor Tygo kon doen, ging ik op zoek en ik vond haar: een schot in de roos!

Dorine Rijnhart

Wij kennen elkaar al heel wat jaren. Ooit deelden wij een dierenarts, kwamen bij elkaar over de vloer om voer te verdelen voor de honden (beiden zijn wij fanatiek in het zelf samenstellen van maaltijden voor onze honden) en wonen ook nog eens in dezelfde gemeente.

Het spreekt voor zich dat wij de passie voor honden delen. Dorine heeft twee Labradors waarmee ze de jacht beoefend en een Duitse herder die binnen de IPO hoge ogen scoort; Dorine houdt van het werken met honden.

Dorine had haar eigen hondenschool, is hondengedragstherapeut en geeft privétrainingen aan hondeneigenaren. Je vraagt je af waar ze de tijd vandaan haalt om nog voor de HondenUniversiteit te werken …

Dorine heeft – zoals ze het zelf noemt – een maandagmorgenlichaam. Dat af en toe niet helemaal doet wat zij wil. Een operatie zit eraan te komen en dat betekent dat ze de komende maanden haar werk op een laag pitje moet zetten. De klantenservice kan ze echter prima doen. En meer dan dat. Ze kan zinnige adviezen geven per e-mail of op de website en is dus geknipt voor de job.

HondenUniversiteit redactie

Ook hieraan hebben we de afgelopen twee jaar gewerkt. Mensen kwamen en gingen. Soms schreven ze een enkel blog of artikel om dan er achter te komen dat schrijven toch niet echt hun ‘ding’ was. Stuk voor stuk waardevol maar ik zoek continuïteit.

Voor het eerst hebben we een stabiele redactie: vijf enthousiaste hondenprofessionals met ieder hun eigen expertise en stijl maar alles binnen de kaders van deze website, te weten:

  • Jessica Drenthen
  • Charlotte Post
  • Ellen Angelino
  • Martine van Ekris
  • Dorine Rijnhart

Allemaal vrouwen, dat dan weer wel maar zeker geen mutsen. Wij hebben allemaal onze sporen verdiend binnen ons eigen vakgebeid. Jessica heeft een eigen trimsalon, geeft opleidingen aan hondentrimmers en fokt af en toe een nestje teckels. Charlotte leest hondenboeken alsof haar leven ervan af hangt en kan daar vervolgens dan ook iets zinnigs over schrijven. Ellen is helemaal thuis in de wereld van de Tellington TTouch, Martine staat voor gezondheid van de hond, Dorine is de gedragsexpert.

Een prachtig einde van 2013 en een mooi begin van 2014!.

 

 

4 reacties. Reactie plaatsen

Mooi resultaat om ‘t jaar mee af te sluiten, Monique!
2014 Ziet er goed uit voor de HondenUniversiteit – zet ‘m op meiden! 🙂

Beantwoorden
Aad vd Zanden
januari 7, 2014 9:16 pm

Mooie aanvulling in jullie team op gebied van jacht & jachthonden! Veel succes dames.
PS: Leuke foto Dorine 😉

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu