Een onderneming heeft maar een doelstelling en dat is geld maken. Ja ik weet het, veel hondernemers gaan nu stuiteren omdat ze geld niet belangrijk vinden. “Ik doe het niet voor het geld”. Natuurlijk niet. Je doet het omdat je gek bent van honden en wilt meewerken aan het verbeteren van hun welzijn. Dat moet ook anders wordt het nooit een succesvolle honderneming. Dat is dus jouw persoonlijke doelstelling. Echter, de zakelijke doelstelling is geld maken. Winst, wel te verstaan. Zonder winst geen onderneming maar een hobby. Dus waarom zou je geld weggooien?

De gehandicapte met uitkering

geld weggooien

Er is een hondentrimster met een aantal gehandicapte klanten. Het komt steeds vaker voor dat mensen hun eigen hond niet meer naar de trimsalon kunnen brengen. Zij overweegt deze honden op te gaan halen en thuis te gaan brengen. Een geweldige service en overigens niet alleen voor gehandicapte klanten!

Haar vraag is hoe zij de tijd die ze spendeert aan het halen en brengen kan compenseren omdat ze in die tijd natuurlijk geen honden kan trimmen. Een voor de hand liggende oplossing is dat je er geld voor vraagt want tijd is geld. Het bezwaar van de hondentrimster is dat de meeste van deze gehandicapten leven van een uitkering en dan wordt het te duur.

Ook vermoedt zij dat deze groep gehandicapten met een uitkering steeds meer zal groeien. Een interessante ontwikkeling in mijn optiek en eentje waarvan je je af moet vragen of je deze klanten wel wilt. In het kader van succesvol hondernemen. Niets persoonlijks uiteraard en het heeft ook niets met discriminatie te maken.

Geld weggooien

geld weggooien

Ze kan ook een taxi vragen om de hond op te halen of zelfs een taxi die meerdere honden tegelijkertijd ophaalt. Daar moet de klant dan wel voor betalen natuurlijk maar het scheelt haar weer tijd die ze kan gebruiken voor het trimmen van honden. Dat is immers wat ze doet.

Mijn eerste gedachte is dan: “Waarom zou je geld weggooien?”. Je geeft dus direct jouw omzet aan een ander, namelijk de taxicentrale of de dierenambulance of welk ander extern bedrijf dan ook. Jij bent de taxi. Het is jouw klant en dus is het een uitgelezen kans om jouw service te verhogen. Jouw service, niet die van een ander!

Natuurlijk kun je iemand inhuren die taxi voor jou speelt als je het zelf niet wilt doen. Maar dan moet je wel goede afspraken maken en geen geld weggooien door alles uit handen te geven zodat jij de hele dag honden kunt trimmen. Want zeg nou eerlijk, wat wil je eigenlijk?

Wil jij honden trimmen of mensen helpen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu