Ik sprak de partner van een hondentrimster. Zij hadden een website laten maken door een professional die ook nog speciaal gelet had op SEO. Een website die je bij anderen niet veel ziet. Ik moest hem teleurstellen. De website was oké maar niet anders. Zo ook het aanbod. Zijn vraag: “De teksten op de website moeten beter”.  Mijn reactie: “Ja, dat kan maar begin eerst eens met jouw aanbod”. Durf anders te zijn. 

Durf anders te zijn

durf anders te zijn

Al drie jaar roep ik om een hondentrimsalon die alleen Husky’s doet of langharige honden of agressieve honden. Als jij drie jaar geleden in die niche gestapt was, had je nu gedomineerd in jouw vakgebied. In plaats daarvan gaan alle trimmers gezamenlijk naar de cursus ‘Asian grooming‘ wat resulteert in nog meer eenheidsworsten. Durf anders te zijn!

Anders zijn is eng. Wat als ik geen klanten krijg? Wat als ze me raar nakijken op straat of andere trimmers slecht over mij praten? Wat als, wat als … Maar wat nou als jij megasuccesvol wordt? Ook dat is eng. Stel je voor dat je personeel moet aannemen dat het nooit zo goed doet als jij?

De enige manier om op te vallen is om iets te doen wat anderen niet doen. Wees maar de duurste trimsalon van Nederland (beter dan de goedkoopste). Ik daag je uit. Bedenk dat mensen nog altijd denken dat goedkoop minder goed is dan duur. Maak daar gebruik van. Durf anders te zijn!

Top service

Ik daag je uit. Zorg voor een lounche-gedeelte waar je tien verschillende soorten koffie kunt krijgen, de hele dag door tv of films kunt kijken met uiteraard gratis wifi. Glitter en glamour en natuurlijk doe jij alleen hondjes die in een handtas passen en verkoop je daarnaast luxe hondenkleding, halsbandjes vol met strass en Swarovski eet- en drinkbakken.

durf anders te zijn butlerLever top service. Het ‘wow’ effect. Daar is altijd een markt voor, ik weet het zeker. Wat te denken van een trimsalon die alleen maar grote honden doet. Berghonden bijvoorbeeld. Je haalt ze op van huis, geeft ze de trimbeurt die de klant vraagt en brengt ze weer thuis. Kosten: € 150. Kijk maar eens wat er rond loopt op hondenshows met vier of vijf Leonbergers, tassen vol met gekocht kauwspul, benches, kussen etc. Het geld is er wel, je moet het alleen even vinden.

Jouw inkomen als hondentrimmer is beperkt schaalbaar. Je kunt met assistentie wellicht vijf honden tegelijk aan – mits je de ruimte hebt – maar vijftien wordt toch al een ander verhaal. Je werkt een-op-een en als je dus jouw honderneming wil laten groeien zul je de creativiteit moeten zoeken in het vinden van een niche. Bij uitzonderlijke service hoort een uitzonderlijk tarief. Durf anders te zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu