Voor 2015 had ik drie zakelijke en drie privédoelen. In totaal heb ik vijftig procent van mijn doelen behaald. Dat lijkt wellicht niet veel maar ik ben er meer dan tevreden over.

Winnaar of verliezer?

It’s better that you set your goals too high and you miss them than you set your goals too low and you hit them”, zijn de wijze woorden van T. Harv Eker. In 2013 volgde ik zijn tweedaagse seminar ‘The Millionair Mind Intensive’ wat mijn gehele kijk op het leven veranderde.

Als jij het doel hebt om 30 kilo af te vallen volgend jaar en op 31 december ben je 15 kilo afgevallen dan zal niemand jou een verliezer vinden. Iedereen zal zeggen dat je het goed gedaan hebt. De eerste reden is dat jij jezelf een doel hebt gesteld en actie hebt ondernomen om dat doel te behalen. Dat is al winst ten opzichte van mensen die allerlei ‘goede voornemens’ hebben en er niet eens aan beginnen. Dat op zich maakt jou al een winnaar

Ten tweede is het openbaar maken van jouw doel een hele goede motivatie. Iedereen zal je prijzen vanwege het feit dat je er voor gaat en het ook durft te delen. En hoe je het ook went of keert, wij zijn daar gevoelig voor.

Doelen 2016

doelen 2016Het wordt tijd om nieuwe doelen te gaan stellen voor het komende jaar en ik ga ze openbaar maken.

Voor de meeste mensen is het normaal dat je op een paar onderdelen uitstekend scoort en op anderen wat minder of ronduit slecht. Persoonlijk ben ik van mening dat je op alle onderdelen uitstekend kunt scoren.

Bij het aangeven van doelen is het psychologisch van belang dat je ze in de tegenwoordige tijd opstelt. Dus niet “ik zou graag gezonder zijn” maar “ik ben de gezondste persoon die ik maar kan zijn”. Wanneer je deze twee voorbeelden hardop uitspreekt, merk je direct het verschil namelijk het verschil tussen een wens en een doel.

Voor de tweede keer ga ik mijn doelen zo openbaar delen. Hiervoor deed ik dat altijd in kleine kring bijvoorbeeld met familie of mijn mastermind. Om jullie te stimuleren je doelen ook op te schrijven en ernaar te gaan leven, ga ik met de billen bloot.

Lijf en gezondheid

Ik start elke maand met een nieuw gezondheidsritueel

Een tip voor jullie: sta ‘s morgens direct op als de wekker gaat. A snoozer is a looser. Je zult merken dat je veel energieker bent als je direct uit bed stapt. Ochtendseks is overigens ook een geweldige manier om de dag mee te beginnen …

Onderneming

Ik bereik en beïnvloed vierduizend hondernemers in Europa

In 2015 heb ik meer dan tweeduizend (mijn doel was duizend) hondernemers in Nederland en België bereikt en beïnvloed door middel van de blogs op mijn website, inschrijvingen op mijn nieuwsbrief, de verkoop van online producten, het geven en organiseren van workshops en het delen van informatie in diverse Facebook-groepen. Dat aantal ga ik in 2016 verdubbelen mede omdat ik over de landsgrenzen ga.

Financiën

Ik verhoog mijn omzet met honderd procent

Mijn doel voor 2015 was ook al een verdubbeling van omzet maar dat heb ik niet gehaald, helaas. Door het nog slimmer indelen van mijn tijd, het aanbieden van hoogwaardige producten en diensten maar vooral betere keuzes maken in zaken doen of niet meer doen ga ik mijn omzet in 2016 zeker verdubbelen.

perfecte levenFamilie en vrienden

Ik besteed meer tijd aan vrienden

Door slimmer te werken, hou ik meer tijd over. Een uitstekende besteding van die tijd is met vrienden en familie.

In 2016 ga ik elke zes weken op reis. Ik heb dat nodig in het kader van “Work Hard, Play Hard”. Op het programma staan al: Jaarwisseling in Bergen (Noorwegen), weekend Tromsø, Pasen in Den Haag, langweekend Oslo en Kopenhagen en zomer op Bonaire.

Persoonlijke ontwikkeling

Ik besteed elke dag minstens een uur aan persoonlijke ontwikkeling

Succes, groei en mindset zijn onderwerpen die mijn enorm interesseren. Hierin ga ik mij meer bekwamen en doe dat door middel van het lezen van boeken, het bekijken van video’s en het bezoeken van seminars.

Vrije tijd

Ik streep drie zaken van mijn bucket list af

In 2015  heb ik maar één ding van mijn bucket list af kunnen vinken: een jaar wonen in Finnmark (Noordelijkse provincie van Noorwegen). In 2016 gaan er minstens drie van mijn lijst af die ik in een ander blog toelicht.

Liefde

Ik geniet van de liefde van mijn leven

Dit schreef ik eind 2014: “We bewaren de grootste uitdaging voor het laatst in deze lijst maar dat wil niet zeggen dat hij minder belangrijk is. Voor alle overige doelen kun je stellen dat je hierover zelf de volledige controle hebt. Waar je echter geen controle over hebt is of iemand verliefd op je wordt. Het enige dat je kunt doen is de beste, liefste, aardigste persoon worden die je maar kunt zijn. Ik ga ervoor …”

Nu, een jaar verder, woon ik samen met de liefde van mijn leven en dat gaan we in 2016 natuurlijk blijven doen. We hebben ontzettend veel dromen, plannen en doelen samen. Niet alles ga ik openbaar maken maar een ding staat voorop: GENIETEN!

 

Wil jij ook groeien op verschillende vlakken in jouw leven en wil je daarin begeleid worden, inspiratie vinden, motivatie opdoen of ervaringen delen? Wellicht is onze mastermindgroep ‘Het Perfecte Leven’ dan iets voor jou. We gaan vanaf 2016 weer nieuwe kanjers toelaten. Check of het iets voor je is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu