“Het moet heerlijk zijn dat je zoveel vrijheid hebt en kan doen en laten wat je wilt”. Het zijn opmerkingen die ik regelmatig krijg. Vrijheid blijheid romantiek. De roze wolk waar je de hele dag op zit. Zo zien veel mensen het leven van een ondernemer. Dat zijn zelfs de ingrediënten op basis waarvan velen beslissen voor zichzelf te gaan beginnen. Zij zien de witte stranden en snelle auto’s, de multi-miljonairs van 29 jaar, de beloftes van snel-rijk-worden methodes. Het topje van de ijsberg. 

De roze wolk

roze wolkDe vrijheid van het indelen van jouw eigen leven is reden nummer 1 waarom mensen zelfstandig ondernemer willen worden. Je hoeft geen wekker te zetten, wordt niet verwacht om ergens op een bepaalde tijd te zijn en kunt zo vaak reizen of op vakantie als je maar wilt. Echt? Elke ondernemer die dit leest weet dat het onzin is.

Toegegeven, ik zet meestal geen wekker en dat komt omdat ik tussen 21 en 22 uur naar bed ga en er op kan vertrouwen dat ik tussen 5.30 en 6.30 uur wakker wordt. Heb jij deze aangeboren luxe niet en jouw eerste trimklant komt om 8 uur dan zul je wel die wekker moeten zetten. Je wordt namelijk verwacht om op tijd in jouw trimsalon te staan; je hebt een afspraak.

Kun je als ondernemer zo vaak reizen of op vakantie gaan als je maar wilt? Ja, misschien uiteindelijk. Reken er maar niet op de eerste tien jaar. “Maar ik zie altijd van die mooie foto’s van jou op verschillende plekken op de wereld“. Ja, daar wordt keihard gewerkt.

De werkelijkheid

Ik sta rond 6 uur op, zit om 7 uur zit ik achter de computer en stop om 20 uur met werken. Dit komt neer op 10-12 uur per dag dat ik met mijn bedrijf bezig ben. Dit doe ik in principe elke dag, 7 dagen per week.

Nog kan ik niet achterover leunen en niets doen op een tropisch eiland. Ik kan het ook letterlijk niet want dan word ik doodongelukkig. En dan ben ik nog steeds geen miljonair. Laat je niet misleiden door al die Facebook berichten en foto’s van lekker eten en drinken. Dat is business en business is voor mij ontspanning.

Diverse keren per dag vraag ik mezelf af of ik goed bezig ben, waarom zaken niet lukken en ben ik onzeker. Ja, ook ik ben vaak onzeker! Dit plaatje illustreert heel goed hoe ik me dagelijks voel. Echt, dagelijks. En ben ik een uitzondering? Nee hoor, dat geloof ik niet. Zo bijzonder ben ik nu ook weer niet …roze wolk onzeker

Wil jij er echt voor gaan, van de roze wolk afstappen, ben jij bereid om te doen wat nodig is om jouw droom uit te laten komen? Ga dan samen met mij een coachingstraject aan waarbij ik je help om alles uit jezelf te halen wat erin zit. Check het hier >>>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu