Iedereen die zichzelf en zijn business serieus neemt, zou een coach moeten hebben. Zelfs de meest succesvolle ondernemers hebbben er eentje. Omdat zij namelijk begrijpen dat er altijd een hoger niveau is. Altijd. Jouw leven is net als een computerspel; er is altijd een nieuw level. The sky is the limit.

De coach

mastermindHoe succesvol je ook bent, er is altijd een onderdeel van je leven dat beter kan. Het is heel menselijk om op een bepaald gebied alles voor elkaar te hebben en op een ander gebied niet. Sommige mensen hebben een fijne relatie, een winstgevend bedrijf maar zijn niet tevreden over hun lichaam. Anderen zijn heel gezond, verdienen lekker maar zijn nog altijd op zoek naar de ware

Wat het ook is, er is altijd iets in je leven dat beter kan. Zo had ik het een jaar geleden goed voor elkaar. Ik zat lekker in mijn vel, trainde drie keer per week bij een personal trainer, verdiende goed (want ik moest wel die trainer kunnen betalen natuurlijk), had fijne vrienden en dus niets te klagen. Toch was er iets dat zorgde dat ik niet verder kwam; ik had niet het idee dat ik groeide.

Telkens als ik op een bepaald financieel niveau kwam, gebeurde er iets waardoor ik ineens weer veel geld moest uitgeven. Het herinnerde mij aan wat T. Harv Eker ooit zei tijdens een seminar wat ik volgde: mijn financiële thermostaat stond te laag en dus zodra er meer geld binnen kwam, moest dat er meteen weer uit. Ik kon er mijn vinger niet op leggen.

Dus ik nam een coach in de arm (ja deze leuke man op de foto rechts). Het is te heftig en te persoonlijk om hier uit te leggen wat er tijdens die sessies gebeurde maar ik kan je verzekeren dat ik na afloop van ons traject een ander mens werd. Los van conditionering (met name ten aanzien van mijn vader en de calvinistische opvoeding – “Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg“) konden letterlijk alle remmen los. En dat gingen ze dus ook.

Mastermind

mastermindHet hoeft natuurlijk niet allemaal zo heftig te zijn. Toch hebben we allemaal met belemmeringen te maken. Het kan zijn dat je niet groeit omdat er iets is dat je nog niet weet of wellicht wil je gewoon even sparren en brainstormen met iemand. Ondernemer zijn is namelijk wel een eenzaam bestaan.

Sinds vijf jaar zit ik in een Mastermind groep. Deze groep bestaat uit zeven vrouwelijke ondernemers die allemaal in een andere markt zitten maar we hebben één ding gemeen: ons inkomen bestaat voor het grootste gedeelte uit het verkopen van online diensten; wij doen aan internet markering. Eva, Laura, Jaldhara, Heleen, Marian, Lillian en ik komen eens per kwartaal bij elkaar.

We spreken meestal af in Bunnik omdat dat redelijk centraal ligt en praten over business, over onze (voorbije) liefdes, over dromen, reizen, koetjes en kalfjes en wat verder ter tafel komt. We lunchen samen en soms blijven we nog even hangen. Het is altijd gezellig en je gaat naar huis met een kop vol ideeën en een tas vol creativiteit. Ik sluit niet uit dat Bunnik volgend jaar plaats maakt voor Noorwegen, Bali, Duitsland of …

Doe het

mastermindDoe het! Sluit je aan bij een mastermind groep of start er zelf eentje. Delen moet de belangrijkste reden zijn om bij elkaar te komen. Het is daarom van belang dat je een groep creeërt waar jij iets kunt brengen maar ook iets kunt halen. Als jij altijd de rest op moet trekken is de groep te licht voor je maar als je steeds het gevoel hebt dat je op je tenen moet lopen is het wellicht een tikkeltje te zwaar.

Doe het! Zet je oogkleppen af en ga met een zo gevarieerd mogelijke groep aan de slag. Zoek geen mede hondernemers want voor je het weet praat je alleen over beroepsinhoudelijke zaken. Kan ook heel nuttig zijn maar dat is niet de doelstelling van een mastermind groep. Zoek mensen die net als jij willen groeien, openstaan om te delen, en discreet zijn. Er moet wel veel vertrouwen leven in de groep. What happens in the mastermind, stays in the mastermind.

Doe het! Neem die volgende stap en blijf niet hangen. Ik zie zo veel ondernemers die nog niets verder zijn dan vorig jaar en nog altijd op zoek zijn naar? Ja naar wat eigenlijk. De meesten weten het niet. Ze willen van alles maar weten niet waar te beginnen. Begin bij de mastermind groep!

Wil jij een mastermind groep beginnen of wil jij je ergens aansluiten? Reageer hieronder en wellicht onstaan er mooie dingen …

2 reacties. Reactie plaatsen

Wat een goed idee. Zal ik ook maar eens over nadenken.

Beantwoorden

Idd een leuke foto Monique, heb jij trouwens zelf nog genomen ergens in 2010! Met of zonder baard een hele andere man 🙂

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu