Je denkt misschien “Pff, wéér zo’n lijstje”. Ik neem je die gedachte niet kwalijk – in tegendeel zelfs. Lijstjes over eigenschappen in combinatie met succes, het internet staat er vol mee. Maar dit is niet zomaar weer een lijstje: dit is mijn lijstje. Wat zijn volgende mij de 5 eigenschappen van een succesvolle hondernemer. Ik ben een enorme fan van spreekwoorden en gezegdes. En terecht, want het zijn wijsheden die in de praktijk zijn ontstaan. Over ‘social proof’ gesproken! Ze zijn tijdloos en breed toepasbaar en leveren een uitstekend lijstje op. Hou dit lijstje voor ogen en het komt met jou en je honderneming dik in orde.

Mijn 5 eigenschappen

Eigenschap 1 – Je niet laten ringeloren en haar op je tanden hebben

Weet wat je waard bent, wat je kunt. Geloof erin en vertrouw erop. Ga uit van je eigen kracht. Zo hou je zelf de regie en voorkom je dat anderen dingen voor jou gaan bepalen. Desondanks zijn er altijd mensen die dat tóch proberen, dus wees gezond assertief.

Eigenschap: zelfvertrouwen

Eigenschap 2 – Verbeter de wereld, begin bij jezelf

Ken en onderken je plussen en je minnen. Handhaaf je plussen en werk aan je minnen. Ontwikkel je potentie, ‘be the best you can be’ – alleen dan kun je een impact hebben op de wereld om je heen.

Eigenschap: zelfbewustzijn

Eigenschap 3 – Je moet het ijzer smeden als het heet is

Grijp een kans als en zodra ‘ie zich voordoet. Je bent dus niet zomaar bezig, maar werkt volgens een plan. Alleen met een plan herken je iets als een kans, als iets dat jou dichter bij je doel brengt. En als het even kan, creëer je die kans!

Eigenschap: proactiviteit

Eigenschap 4 – Niet voor één gat te vangen zijn

Denk in oplossingen, niet in problemen. Sterker nog: problemen bestaan niet, alleen situaties waarvoor je de oplossing nog niet hebt gevonden.

Eigenschap: vindingrijkheid

Eigenschap 5 – Als het getij verloopt, moet men zijn bakens verzetten

Pas jezelf en je honderneming aan aan veranderende omstandigheden. Groei mee en bloei mee!

Eigenschap: flexibiliteit

 

Eén van deze spreekwoorden is trouwens mijn levensmotto – weet jij welke? Welk spreekwoord (of uitdrukking of gezegde) is voor jou belangrijk en waarom? Ik ben helemaal niet nieuwsgierig, dus zet hieronder alsjeblieft een reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu