Wees eerlijk tegenover jezelf en stel vast welke van onderstaande factoren invloed hebben op jouw zelfcontrole of het ontbreken daarvan. Je zult nu de echte vijanden ontmoeten die je weerhouden van succes: de 16 zwakheden die ons tegenwerken. Bestudeer de lijst zorgvuldig en kijk jezelf recht in de ogen als je echt wilt weten wie je bent en waartoe je in staat bent. De lijst is ontleend aan het wereldberoemde van Napoleon Hill: Think And Grow Rich (Denk Groot, Word Rijk). Een must-read!

Dit zijn de 16 zwakheden die ons tegenwerken

zwakhedenHet onvermogen om te erkennen en precies te bepalen wat je wilt.

Besluiteloosheid, met of zonder oorzaak gaat gewoonlijk gepaard met een enorme lijst van uitvluchten en excuses.

Gebrek aan belangstelling voor het verwerven van specialistische kennis of het raadplegen van mensen met deze kennis.

Aarzeling – de gewoonte om de schuld af te schuiven op de omstandigheden in plaats van kwesties afzonderlijk te beoordelen.

De gewoonte om excuses te maken in plaats van vastomlijnde plannen te creëren voor de oplossing van problemen.

Zelfingenomenheid/arrogantie – er is helaas weinig te doen aan deze zwakheid en er is geen hoop voor hen die eraan lijden.

Onverschilligheid – komt gewoonlijk tot uiting in iemands bereidheid om in elke situatie tot een compromis bereid te zijn in plaats van tegenstand te bieden en te vechten.

De gewoonte om de schuld voor eigen fouten op anderen af te schuiven en ongunstige omstandigheden als onvermijdelijk te accepteren.

Een zwak verlangen dat te wijten is aan een slechte keuze van motieven die tot daden moeten aansporen.

De bereidwilligheid om bij het eerste teken van tegenslag op te geven.

Gebrek aan gestructureerde planning.

De gewoonte om jezelf niet door ideeën te laten stimuleren of om kansen niet te grijpen als ze zich voordoen.

Wensen in plaats van willen.

De gewoonte om je neer te leggen bij het lot in plaats van dit in eigen hand te nemen. Algehele afwezigheid van de ambitie te zijn, te doen en te bezitten.

Zoeken naar de gemakkelijkste weg, proberen iets te krijgen zonder er wat voor terug te doen wat heel vaak tot uiting komt in de gewoonte om voor een dubbeltje op de eerste rang te willen zitten.

Angst voor kritiek, het onvermogen om plannen op te stellen en uit te voeren omdat anderen er wat van kunnen denken of zeggen. Deze vijand staat boven aan de lijst want hij bevindt zich meestal in iemands onderbewustzijn waar hij ongezien zijn gang kan gaan.

Ga jij jouw zwakheden overwinnen?

Napoleon Hill zwakhedenAls jij een beter leven wilt, begin je nu. Meteen na het lezen van dit blog. Soms moet je een sprong in het diepe nemen. Doordat je dat doet, gebeurt er veel meer. Trouwens, een sprong in het ondiepe doet veel meer pijn.

Problemen worden kleiner als je ze aanvalt in plaats van dat je ertegen aanhikt. Stel jezelf de vraag: “Wat is het ergste dat kan gaan gebeuren”. Kun je daar mee leven? Ga je er wat van leren? Als je er van te voren over nadenkt is een probleem al geen probleem meer.

Leef om te winnen, niet om niet te verliezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu