Er zijn nog altijd mensen die denken dat geluk te maken heeft met externe factoren zoals een groter huis, een mooiere auto, meer geld. Het gaat allemaal over groter, mooier, beter en meer. Echter, de gelukkigste mensen focussen meer op wat ze doen dan wat ze hebben. Zij zien meer inkomen als een prachtige bijkomstigheid als gevolg van persoonlijke of zakelijke groei maar niet als een primair doel. Kortom, hun mindset is anders. Verander je mindset en word gelukkiger!

Word gelukkiger

Gelukkige mensen zijn vastberaden om hun geluk vast te houden, te onderhouden en verder te ontwikkelen. Er is immers geen plafond aan geluk, het kan altijd meer worden. Wanneer je gelukkiger wilt worden, zijn er 9 dingen die je vanaf nu niet meer moet doen. Ga ermee aan de slag en je merkt direct resultaat. Geluk werkt razendsnel!

Welke 9 dingen doen gelukkige mensen niet:

1. Zij vergelijken zichzelf niet met anderen

word gelukkiger Wat je ook doet en hoe je het ook doet, er is altijd iemand die het beter doet dan jij. Hoe succesvol je ook bent, er is altijd iemand slimmer dan jij. Menig multimiljonair is een of meerdere keren failliet gegaan.

Vergelijk jezelf met de persoon die je gisteren was en zie de vooruitgang. Zie jezelf zoals je morgen wilt zijn en doe wat vandaag nodig is. Dat is wat je gelukkig maakt. Je wordt misschien nooit de beste maar je krijgt zoveel meer energie en zelfvertrouwen als jij de beste wordt die jij kunt zijn. Dat is waar jij invloed op hebt, al het andere doet er niet toe.

2. Zij hoeven het niet alleen te doen

Als jij iets in je eentje bereikt hebt, is dat mooi. Als je iets met een team bereikt hebt, is dat fantastisch. Je bent dan niet alleen trots op jezelf maar ook op anderen en zoals je weet: gedeeld geluk is dubbel geluk.

Wanneer het je niet lukt, kun je ook dat delen en gedeelde smart is halve smart. Een team helpt je om sneller over teleurstellingen heen te komen omdat je elkaar kunt steunen. Werk met anderen en word gelukkiger.

3. Zij zijn niet bang om zich kind te voelen

word gelukkiger Als kind doe je alles: stampend door plassen water lopen, huppelen op straat, sneeuwbal- of kussengevechten houden. Je gebruikte je lichaam om aan te geven hoe gelukkig je was. Nu niet meer. Je bent minder uitbundig en meer ingehouden als gevolg van gewoontes of regels en cultuurgebonden waarden en normen.

Ga trampolinespringen. voetballen op straat of rennen met je hond. Het voelt misschien gek in het begin en wellicht gaat alles niet meer zo soepel maar je merkt ook direct dat je minder oud bent dan je denkt. Bovendien realiseer je je dat er nog altijd een kind in je zit dat met hele eenvoudige dingen gelukkiger wordt.

4. Zij wensen of bidden niet voor geluk

Gelukkige mensen weten dat je geluk moet verdienen. Als jij ooit hebt gespaard om je eerste auto te kopen, weet je wat ik bedoel. Als je er een baantje voor moet nemen en er andere dingen voor moet laten, waardeer je het ook meer. Als jij jouw eerste auto gekregen hebt, kun je nooit hetzelfde gevoel van geluk ervaren hebben. Hooguit dankbaarheid.

Als je iets wilt wensen, wens dan dat je kracht en het doorzettingsvermogen hebt om de dingen te verdienen die jij wilt. Wacht niet tot je de mazzel hebt om die ene grote klant binnen te halen maar werk je een slag in de rondte om deze te verdienen. Op deze manier ben je niet alleen gelukkig met het eindresultaat maar ook gedurende de weg er naartoe. Stop met bidden, word gelukkiger.

5. Zij laten zich niet tegenhouden door angst

word gelukkiger Niets maakt meer gelukkig dan ergens bang voor zijn en het toch doen. Iedereen herinnert zich nog die eerste keer van de hoge duikplank, die presentatie waar je zo enorm tegenop zag of het verbreken van een relatie. Het gevoel van opluchtig achteraf is onbetaaalbaar. Angst overwinnen maakt gelukkiger.

Start met iets kleins. Ik beloof je dat je je geweldig voelt achteraf. Blijf dat doen en langzamerhand zul je zien dat je meer aandurft, meer open staat voor nieuwe ervaringen, vrienden erbij krijgt en verslaafd raakt aan het gevoel van geluk dat het je geeft.

6. Ze zijn niet bang voor avontuur

Je bent enorm gefocused, staat altijd op scherp en bovendien ongelooflijk efficient. Maar … je leven is ook zo ontzettend saai. Weet je nog toen je jong en impulsief was? Je bleef de hele nacht wakker alleen maar om te zien hoelang je het volhoudt, of je keek hoeveel droge biscuitjes je kan eten zonder erbij te drinken.

Je bedacht samen met je vrienden op vrijdag om naar Parijs te rijden voor een weekend. En niet alleen dat, je deed het ook gewoon! Nu kun je wel 20 redenen bedenken waarom je het niet (meer) doet. Echter, je hebt slechts 1 reden nodig om het wel te doen. Bedenk dat het plezier hebben van zo’n ervaring voor altijd blijft.

7. Zij vergeten niet om blij te zijn voor anderen

Gelukkige mensen zijn niet alleen gelukkig om wat ze zelf doen maar ook om wat anderen om hen heen bereiken. Gelukkige mensen vieren succes samen met anderen; ze hebben geen last van afgunst of jaloezie.

Elke keer dat jij iemand anders gelukkig maakt, maakt dat jou ook gelukkig. Wanneer je het jouw levensdoel maakt om anderen gelukkig te maken, ga je daar zelf heel veel geluk uithalen. Dit is overigens iets totaal anders dan het anderen naar de zin maken. Zoek het verschil!

8. Zij doen niets dat tegen hun waarden ingaaat

Iedereen heeft zijn eigen waarden in het leven. Weinig anders brengt meer schade toe of creert meer stress dan handelen tegen jouw motieven en idealen in. Wat zijn jouw drie belangrijkste waarden? Is het gerechtigheid, liefde, gezondheid, onafhankelijkheid, toewijding. De lijst is eindeloos.

Jouw belangrijkste waarden bepalen waar jij tijd, geld en energie aan besteed. Hoe meer tijd jij besteed om deze waarden te handhaven, te ontwikkelen en te koesteren, hoe gelukkiger je wordt. Realiseer je dus ook dat als je – langere tijd – in strijd leeft met jouw waarden, dit jou heel ongelukkig en zelfs depressief kan maken. Vind je het moeilijk jouw waarden te bepalen, doe dan deze Persoonlijke Waarden Test.

9. Ze zijn niet bang zichzelf te zijn

word gelukkigerIedereen wapent zich om niet gekwetste te worden. Het harnas dat wij om ons heen bouwen beschermt tegen fysieke, emotionele of mentale pijn. Echter, het beschermt niet alleen maar, het kan ook heel destructief zijn. Wat wij om ons heen bouwen wordt bepaald door de mate van ons succes. Hoe meer we meemaken, hoe dikker ons harnas.

Voorbeelden zijn ‘name dropping’ als je op een feestje bent: “Hoi, ik ben Monique en ik kom regelmatig bij Mark Rutte op de koffie” of aan het begin van een presentatie zeggen: “Ik ben niet zo goed in het spreken in het openbaar want ik ben de hele dag bezig mijn gigantische onderneming te runnen”. Het kan zich ook uiten door het doen van boodschappen in een LandRover terwijl jouw Fiësta op dat moment veel handiger is. Wees jezelf en word gelukkiger!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu