Het zit in onze cultuur om niet te praten over geld. Vooral niet in het openbaar. Als iemand op tv gevraagd wordt wat hij verdient wordt er of een grapje over gemaakt (“Ik verdien veel meer maar ik krijg zo weinig”) of er wordt ontwijkend op geantwoord maar zelden wordt een exact antwoord gegeven. We hebben over het algemeen een lastige relatie met geld.

Geld is niet belangrijk

Een veel gehoorde uitspraak is nog altijd dat geld niet belangrijk is. De grap is dat je daarmee direct weet of iemand geld heeft of niet. Als je geld namelijk niet belangrijk vindt, heb je het ook niet. Deze mensen zijn dan ook meestal blut of gaan dat op korte termijn worden. Hoe lang denk je dat jouw partner bij je blijft als je zegt dat je hem niet belangrijk vindt?

relatie met geldDat is de reden dat sommige mensen die een jackpot winnen of heel veel geld in de loterij binnen de kortste keren weer blut zijn. Wij vinden het niet oké om te zeggen dat we geld belangrijk vinden want zijn bang dat we versleten worden als “vrek”, “geldwolf” of een anderszins negatieve benaming.

Heb jij moeite om geld in je zak te houden? Doe dan de snelle quiz – die je onder dit blog kunt downloaden – en zie wat jou tegenhoudt om in de welvaart te leven die jij wenst en wat jouw huidige relatie met geld zegt over jou. Tevens leer je de stappen te nemen die je helpen naar een betere relatie met geld.

Wees specifiek in wat je nodig hebt

Geld is mindset zoals alles in het leven. Immers, alles waar jouw focus heen gaat daar gaat ook jouw energie naartoe. Als je niets geeft om kleding, heb je weinig kleding of bent niet modebewust. Als je een auto niet belangrijk vindt, heb je er geen of een hele oude. Zo vind ik tv onbelangrijk en heb er dus geen.

Een mooie anekdote:

Een zeer succesvol zakenman loopt ’s avonds na zijn seminar over straat en ziet een zwerver zwalken. De zwerver spreekt hem aan en vraagt om wat geld. “Hoeveel heb je nodig?”, vraagt de zakenman. “Twee euro maar. Twee euro is genoeg”. Dus de zakenman opent zijn portemonnee en zorgt ervoor dat de zwerver kan kijken hoeveel erin zit namelijk tweehonderd euro.

Vervolgens haalt hij er twee euro uit en vraagt: “Weet je zeker dat dit alles is wat je nodig hebt?” “Ja hoor, twee euro is echt genoeg”, antwoordt de zwerver. Dus hij geeft hem twee euro. De zwerver loopt weg en mompelt nog “Wat een vreemde gast”.

Het motto: het leven geeft je wat je vraagt, wees specifiek.

Je kunt hier de quiz downloaden
De quiz is Engelstalig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu