Zaterdag 28 september 2013 organiseerde ik voor het eerst de workshop ‘Leef Je Droom’. Het was mij van te voren wel duidelijk dat het een zware dag zou worden. Daarom had ik mijn goede vriendin en ervaren life coach Vivian Verhoeven uitgenodigd erbij te zijn.

Deelnemers gingen ontdekken waar hun werkelijke passie ligt, hoe hun ideale leven eruit ziet en wat voor acties je moet ondernemen om daar te komen.
Wat vind je belangrijker: een succesvolle hondenschool of een gezond lichaam, een liefdevolle relatie of een huis op het strand. Je kunt het allemaal krijgen, je hoeft niet te kiezen maar je moet wel weten waar je moet beginnen om het uiteindelijk te hebben.

Life will never be the same

Met dit nummer van Haddaway starten we. Iedereen heeft andere verwachtingen van de dag maar wat je verwachting ook is, je kunt alleen het maximale eruit halen als jouw deelname honderd procent is, je bereid bent dingen te doen die je nooit eerder deed en openstaat voor alles wat je meemaakt.

Doe wat je passie is, erken je succes en wees verantwoordelijk zijn de drie peilers waar het in ‘Leef Je Droom’ om gaat. De oefeningen die daarbij horen zijn voor de meesten echt wel spannend, emotioneel en soms zelfs confronterend. Ook hier geldt het gezegde:

Als je blijft doen wat je altijd al deed, krijg je wat je altijd al kreeg

Je wordt als de mensen met wie je omgaat

Voor we de pauze ingaan, beginnen we met het samenstellen van buddyteams. Een buddyteam bestaat uit mensen die jouw leven naar een hoger niveau tillen, die jou helpen in het verwezenlijken van jouw ideale leven. Kiezen wie je in jouw team wilt is van cruciaal belang; je wordt namelijk als de mensen met wie je omgaat.

Bradford SmartBradford Smart legt dat heel mooi uit in zijn boek ‘Topgrading‘. Hij spreekt hier over A, B en C spelers. C-spelers zijn mensen die altijd vraagtekens zetten bij acties die jij onderneemt of erger, jouw acties ondermijnen. Zij hebben een negatieve energie om zich heen hangen en spelen de slachterofferrol (het leven overkomt hen). Deze mensen wil je niet in jouw buddyteam en meer nog, deze mensen wil je niet in jouw leven.

B-spelers zijn mensen die het comfortabel willen hebben. Zij nemen het leven zoals het komt, hebben vaak weinig tot geen doelen. Het zijn volgers. A-spelers zijn de mensen die geloven in de maakbaarheid van het leven. Zij zijn altijd op zoek naar groei voor zichzelf en anderen om hen heen. Zij willen bijdragen aan een betere wereld. A-spelers zien mogelijkheden en denken niet in beperkingen.

Als je weet wat je wilt

En nu? Hoe ga je vanaf hier verder. Als je weet wat je wilt en je hebt het in jouw hoofd al beleefd hoe ga je het nu werkelijkheid laten worden? Hiervoor ga je acties plannen. Voor over een jaar, een maand, een week om zo te weten wat je morgen moet doen om jouw doel te bereiken.

Als je weet wat je wilt

Dat houdt in dat je grenzen en prioriteiten gaat stellen, minder gaat doen en meer gaat bereiken maar vooral jezelf niet laten afleiden. Focus is hier het sleutelwoord. Waar je op focust daar gaat jouw energie naartoe. Gaat jouw energie naar het leren wat je uit een bepaalde situatie kunt halen of focus je op wat jou is aangedaan? Speel je de slachtofferrol of neem je verantwoordelijkheid van jouw handelen?

We sluiten de dag af met een lied wat we samen zingen. Het nummer ‘Als je weet wat je wilt’ van Jurk! heeft alles in zich waar deze hele workshop over gaat. De jongens van Jurk! zijn trouwens een mooi voorbeeld van het leven van je droom. De cd is zeker de moeite waard.

In de workshop ‘Leef Je Droom’ hebben we gelachen, gehuild, gedanst en gezongen en dat is voor de meesten al behoorlijk out of your comfort zone

 

2 reacties. Reactie plaatsen

Hallo,

Wie zijn jullie eigenlijk en wat moet ik me bij hondenuniversiteit voorstellen?
Ik kan daar nergens iets over vinden.

Ik kan ook wel een site opzetten met kattenuniversiteit, maar dat zegt toch niets.
Het is niet naar bedoeld hoor, puur interesse.
Ik vind de onderwerpen wel goed en nuttig

gr
Marianne

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu