Mentaal sterke mensen hebben gezonde gewoonten. Zij beheersen hun emoties, gedachten en gedrag op een manier die hen garantie geeft op succes in het leven. Bekijk onderstaande 13 punten die mentaal sterke mensen vermijden en leer ervan zodat je mentaal sterker kunt worden. 

Ze hebben geen tijd voor zelfmedelijden

Mentaal sterke mensen zitten niet te kniezen over hun omstandigheden of hoe anderen hen behandeld hebben. In plaats daarvan nemen ze de verantwoordelijkheid voor hun rol in het leven en begrijpen ze dat het leven niet altijd makkelijk is.

Zij laten zich niet leiden

mentaal sterke mensenMentaal sterke mensen staan niet toe dat anderen hun leven controleren of dat anderen macht over ze hebben. Ze zeggen geen dingen als: “Mijn partner geeft me een slecht gevoel,” omdat ze begrijpen dat ze de controle over hun eigen emoties hebben en dus zelf de keuze maken hoe te reageren.

Ze zijn niet bang voor veranderingen

Mentaal sterke mensen proberen niets te voorkomen. Integendeel, ze zijn blij met positieve verandering en zijn bereid zich flexibel op te stellen. Ze begrijpen dat verandering onvermijdelijk is en geloven in hun capaciteiten om zich aan te passen.

Ze verspillen geen energie aan dingen die ze niet kunnen controleren

Hoor je ooit een mentaal sterk persoon klagen over verloren bagage of files. In plaats daarvan richten zij zich op wat ze kunnen regelen in hun leven. Zij erkennen dat hun houding soms het enige is dat ze kunnen controleren.

Ze hoeven het niet iedereen naar de zin te maken

Mentaal sterke mensen erkennen dat het niet nodig is om iedereen te behagen de hele tijd. Ze zijn niet bang om nee te zeggen of te spreken wanneer dat nodig is. Zij streven ernaar om eerlijk te zijn, maar dat kan betekenen dat sommige mensen met wie ze omgaan boos worden om hun gedrag.

Ze zijn niet bang om ingecalculeerde risico’s te nemen

mentaal sterke mensenMentaal sterke mensen zijn niet roekeloos en nemen geen onnodige risico’s. Ze besteden tijd aan het afwegen van de voor- en nadelen voordat ze grote beslissingen nemen en ze zijn volledig op de hoogte van de mogelijke nadelen voordat ze actie ondernemen.

Ze staan niet stil bij het verleden

Mentaal sterke mensen verspillen geen tijd om stil te staan bij het verleden. Zij erkennen hun verleden en kunnen zeggen wat ze geleerd hebben.Ze zijn niet voortdurend slechte ervaringen aan het herbeleven of fantaseren over de gloriedagen. In plaats daarvan, leven ze in het heden en plannen voor de toekomst.

Ze hoeven niet telkens dezelfde fouten te maken

Mentaal sterke mensen nemen de verantwoordelijkheid voor hun gedrag en leren van hun fouten in het verleden. Daardoor blijven ze niet steeds hangen, en herhalen geen fouten. In plaats daarvan focussen ze op het nemen van betere beslissingen in de toekomst.

Ze ontnemen andere mensen hun succes niet

mentaal sterke mensenMentaal sterke mensen kunnen het succes van andere mensen in het leven waarderen en vieren. Ze hoeven niet jaloers te zijn of zich bedrogen te voelen wanneer anderen hen overtreffen. In plaats daarvan erkennen ze dat succes komt van hard werken en ze zijn bereid om hard te werken voor hun eigen kans op succes.

Ze geven niet op na de eerste mislukking

Mentaal sterke mensen zien falen niet als een reden om op te geven. In plaats daarvan gebruiken ze het als een kans om te groeien en te verbeteren. Ze zijn bereid om te blijven proberen totdat ze het lukt.

Zij kunnen goed alleen zijn

Mentaal sterke mensen kunnen het goed verdragen om alleen te zijn en ze niet bang voor stilte. Ze zijn niet bang om alleen te zijn met hun gedachten en ze kunnen die tijd goed gebruiken om productief te zijn. Ze genieten van hun eigen bedrijf en zijn niet afhankelijk van anderen voor gezelschap of vermaak de hele tijd, maar in plaats daarvan kunnen zij zichzelf gelukkig maken.

Ze nemen niets voor vanzelfsprekend aan

Mentaal sterke mensen vinden niet dat ze recht hebben op dingen in het leven. Ze werden niet geboren met een mentaliteit dat anderen voor hen zorgen of dat de wereld hen iets moet geven. In plaats daarvan zoeken ze naar mogelijkheden op basis van hun eigen verdiensten.

Mentaal sterke mensen verwachten niet meteen resultaat

Of ze nu werken aan het verbeteren van hun gezondheid of het bouwen van een nieuw bedrijf, mentaal sterke mensen verwachten niet onmiddellijke resultaten. In plaats daarvan, laten ze hun vaardigheden en tijd van toepassing zijn op de beste van hun kunnen en begrijpen dat echte verandering tijd kost.

Hoe mentaal sterk ben jij? En hoe vaak luister jij naar dat stemmetje in je hoofd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu