Mensen zijn wezens die de neiging hebben simpele dingen ingewikkeld te maken. Zo hebben vrouwen de naam uren voor de spiegel te staan ‘s morgens zich afvragend “Wat trek ik aan vandaag”. Als je ‘s morgens begint met het lezen van jouw e-mail kan het zijn dat je je laat leiden door de dag met het branden blussen voor klanten. In plaats van doen wat je wilt doen omdat het in jouw agenda staat. Idealiter heb je dat namelijk de dag van te voren al gedaan. Een productieve, energieke dag is niet moeilijk. Hou het simpel. 

Hou het simpel

hou het simpel jij Vervang jouw ‘little black dress’ door een outdoorbroek, goede schoenen en een stevige jas en je bent klaar om met de honden naar buiten te gaan.

Mijn advies is om jouw telefoon aan te laten staan. In deze tijd ben je online. Altijd en overal. Je wilt immers jouw activiteiten delen met Facebook Live of Periscope.

hou het simpel vroeg opstaanVergeet de snooze knop van je wekker en sta direct op als deze gaat. Tenzij jouw partner in een romantische bui is. Dat is de enige reden dat ik soms nog even blijf liggen. En genieten …

Wanneer je telkens op dezelfde tijd naar bed gaat, ben je in de regel al voor de wekker wakker. Hier: 9 uur naar bed, 10 uur slapen en 6 uur op.

hou het simpel start the dayTja, wat kan ik hier nog aan toevoegen. Ik vervang de workout door een wandeling met de hond direct na het opstaan waardoor de dag heel goed begint.

En sinds ik niet meer eerst mijn e-mail lees, ben ik veel productiever. Het lezen en behandelen van e-mail is bij mij verschoven naar het einde van de dag.

hou het simpel werk snelEen totaal leeg bureau. Heerlijk. Kan met water, telefoon en laptop. Dat is alles. Mijn complete archief is digitaal. Het enige papier dat ik heb is mijn notitieboek. Dat ligt niet op mijn bureau want als ik daarin ga schrijven, ga ik op de bank zitten. Weg achter de computer.

Ik plan tijdblokken van 15 tot maximaal 90 minuten in en ben dan gefocust bezig.

hou het simpel denk snelHet sneller denken zou ik liever veranderen in sneller beslissen. Iedereen neemt enorm veel beslissingen op een dag. De meeste onbewust. De kunst is om snel te beslissen en dan tot actie over te gaan. Terwijl je bezig bent kom je er gauw genoeg achter of het een slimme actie was of niet.

Liever snel actie nemen dan snel herstellen, dan alles lang overwegen en dan nog niets doen of later spijt hebben omdat je het niet gedaan hebt.

Het is allemaal niet zo moeilijk. Hou het simpel, lach veel en geniet van elk moment!

[bron: Entrepreneur]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu