Wij zitten in de serviceverlenende sector, dat wil zeggen dat we het graag mensen naar de zin maken. Dat is een prachtige eigenschap maar pas op dat je hierin niet doorslaat. Als je mij kent kan jij je dit misschien niet voorstellen maar ik heb heel wat slapeloze nachten gehad omdat ik mij zorgen maakte hoe anderen over mij dachten. Hoe echt ben jij?

Wie staat er bovenaan jouw prioriteitenlijstje?

hoe echt ben jijOuders zullen wellicht direct “mijn kind(eren)” antwoorden. “Als mijn kinderen het maar goed hebben”. Dat klinkt natuurlijk heel onbaatzuchtig maar dat kan ook resulteren in jezelf totaal verliezen.

Of wat te denken van mensen die hun klanten bovenaan zetten. Dit is in mijn ogen zelfs nog gevaarlijker. Hoe meer zaken jij boven jezelf plaatst op jouw prioriteitenlijstje, hoe zwaarder het leven voor je wordt. Hoe echt ben jij?

Als al het geld dat je verdient direct in de huishoudportemonee verdwijnt of besteed wordt aan cadeautjes voor je partner of je kinderen, dan doe jij jezelf tekort.

Hoe echt ben jij?

Hoe dichter jij bij jezelf blijft hoe comfortabeler jij je voelt. En natuurlijk is het heerlijk om iemand te verwennen maar die iemand moet ook jij zijn. Mijn tip: elke keer als jij jouw partner of jouw kind(eren) iets geeft, geef jezelf dan ook iets.

Wanneer jij op dit moment ongelukkig bent of stress hebt dan komt dat omdat jij jezelf ergens kwijt bent (geraakt). In feite betekent het dat jouw leven niet is hoe jij het zo willen. De enige die daar iets aan kan veranderen ben jij zelf.

Als je achteraf terugkijkt op de momenten die de meeste impact hebben gehad op jouw leven dan zul jij vermoedelijk tegen jezelf zeggen dat je dat veel eerder had moeten doen. Mijn laatste relatie had ik een half jaar eerder moeten beëindigen, bij mijn eerste baan had ik na een week al op moeten zeggen en de helft van mijn bedrijven had ik nooit moeten starten.

Je passie vinden is niet altijd makkelijk

hoe echt ben jij?

Photo by RhondaK Native Florida Folk Artist on Unsplash

Ik benijd mensen die vanaf jongs af aan al weten wat ze willen en daar nooit in veranderen. Zo heb ik een vriendin die ik al 50 jaar ken. Zij wist op haar derde al dat ze verpleegster wilde worden en is dat tot op de dag van vandaag nog steeds.

Mensen die bij mij komen omdat ze ergens naartoe willen met hun bedrijf of leven maar niet weten hoe ze daar moeten komen, weten ook vaak niet wat hun passie is. Ik start dan altijd met het wegstrepen van zaken die je niet wilt. Dat helpt.

Gedurende jouw leven kan jij jezelf kwijt raken omdat je te veel bezig bent het wat anderen van jou willen of nodig hebben. Het heeft met conditionering, cultuur, waardes en normen te maken. We zitten immers vol met belemmeringen en hebben genoeg redenen waarom we NIET kunnen zijn die we willen zijn.

Deze oefening verandert jouw leven

Mijn advies voor iedereen die (nog) niet is waar hij wil zijn is het doen van de oefening ‘leef je droom’. Deze oefening houdt in dat je gedurende maximaal tien minuten jouw perfecte dag opschrijft. In zoveel mogelijk details. Stel jezelf de volgende vragen:

  • Hoe laat sta ik ‘s morgens op?
  • Wat zie ik?
  • Wat ruik ik?
  • Wat voel ik?
  • Met wie ben ik?
  • Wat is het eerste dat ik doe?

En zo verder. De kunst is om al jouw belemmeringen te laten varen. Dat is het moeilijkste van deze oefening. Laat je niet tegenhouden door geld, de plek waar je woont, met wie je nu bent of wat je nu doet. Je zet jouw pen op papier en haalt hem er niet vanaf tot je klaar bent. Hoe echt ben jij?

Deze oefening zorgt nogal eens voor pijnlijke en emotionele momenten. Niet zo zeer het opschrijven maar het daarna visualiseren ervan. Wanneer je dit visualisatieproces ondersteunt met muziek die je raakt kun je alles heel diep ervaren. Het mag (of moet zelfs) ongemakkelijk voelen want anders kom je niet tot de kern.

Wil jij begeleiding bij deze oefening en weten hoe je jouw droom werkelijkheid kunt maken?  Kom dan naar mijn workshop Leef Je Droom >>>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu