Een hulpmiddel ter visualisatie van jouw doelen is het vision board: een visuele weergave van wat jij wilt bereiken, meemaken, zien en doen. Er zijn nogal wat mensen die moeite hebben met het stellen van doelen, laat staan het bereiken ervan. Deze oefening staat aan de basis van jouw vision board en is helemaal niet moeilijk. Je hoeft jezelf eigenlijk maar een paar vragen te stellen, daar plaatjes bij te zoeken en klaar is jouw vision board. De kunst zit hem in iets anders …

10 Vragen die jij jezelf kunt stellen

vision boardHet begint allemaal met een idee. In je hoofd. Er is geen grens aan jouw voorstellingsvermogen.

  1. Hoe ziet jouw droomhuis eruit?
  2. Waar wil jij de rest van jouw leven wonen?
  3. Hoe ziet jouw ideale werkplek eruit?
  4. Als je alle tijd van de wereld had, wat zou je dan doen?
  5. Wat wil je doen voordat je dood gaat?
  6. Met wie wil jij tijd doorbrengen?
  7. Wat wil je nog leren?
  8. Hoe ziet jouw ideale relatie eruit?
  9. Wat wil je zakelijk bereiken?
  10. Wat is jouw ultieme vakantie?

De bedoeling is dat jij deze vragen spontaan beantwoordt. Laat je niet afleiden door saboterende stemmen in je hoofd. Deze beperken jouw voorstellingsvermogen en fantasie. Hoe gedetailleerder je omschrijft, hoe beter jij een beeld vormt in je hoofd. Jouw droomhuis: een houten huis midden in het bos, een glazen villa aan het strand of een zeilboot? Hoe ziet de keuken eruit en welke kleuren zie je als je ‘s morgens wakker wordt?

Vision board maken

vision board Al die beelden in je hoofd ga je nu verzamelen. Koop tijdschriften en zoek plaatjes die jouw voorstelling concreet maken. Koop een prikbord of een A1-formaat stuk karton. Prik of plak daarop jouw verzamelde beelden. Ben je net als ik veel onderweg, dan kun je dit ook digitaal doen. Het effect daarvan is echter minder groot.

Je kunt plaatjes ook afwisselen met stukken tekst of quotes om jouw idee kracht bij te zetten en jezelf te motiveren. Nu ga je jouw vision board samenstellen. Je kiest waar je welke afbeelding opprikt of plakt en schuift net zo lang tot het naar je zin is.

Vision board gebruiken

vision boardVervolgens hang je jouw vision board op een plek in huis waar je het dagelijks kunt zien. Dat kan jouw werkplek zijn maar ook tegen de deur van jouw slaapkamer of als achtergrond op jouw computer. Het kan zijn dat je het liever privé houdt maar voor anderen werkt het juist heel goed als je het openbaar maakt. Waar het om gaat is dat het vision board voor jou werkt.

De bedoeling is dat je elke dag kijkt naar jouw vision board. Echt kijken. Erbij stil staan. Letterlijk en figuurlijk. Zeg hardop wat je ziet en wat het voor jou betekent. De foto boven dit blog is San Diego. Voor mij een doel om heen te gaan en niet alleen om de stad maar ook omdat die plek verbonden is mijn drie grote helden die ik ooit ga ontmoeten.

Een vision board is een mooie manier om gefocust te blijven op wat je wilt bereiken en je daardoor te laten motiveren en inspireren. Ik geloof dat het visualiseren van jouw dromen en doelen een energie losmaakt die ervoor zorgt dat jij de juiste acties neemt om ook daadwerkelijk te verwezenlijken wat jij bedenkt. Dat is de Law of Attraction. Hiervoor is echter geen enkel wetenschappelijk bewijs. Net zo min als het geloven in God.

Een vision board, iets voor jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu