Wat voor cijfers zou jij jouw geluk op dit moment geven? Is dat minder dan een 10 dan ben je in goed gezelschap. Dat betekent dus ook dat het altijd beter kan. Hoe doe je dat? Simpel. Maak het niet onnodig moeilijk. Vaak doen we dit omdat het beter overkomt naar de buitenwereld. Wij verwarren druk zijn met productief zijn en het hebben van geen tijd wordt een statussymbool. Maar zijn we daardoor gelukkig(er)? Check hier een eenvoudige methode naar meer geluk in 4 stappen. 

Meer geluk in 4 stappen

geluk 4 stappenStap 1: Maak een lijst met dingen die jou gelukkig maken

Doen wij je zelf wil, lachen, sporten, seks, lekker eten, zondag met vrienden, reizen naar bijzondere plekken, meer dan genoeg geld verdienen, mooie kleren en snelle auto, parachutespringen, meer tijd voor jezelf.

Stap 2: Maak een lijst met dingen die je doet

Doen wat anderen willen, stressen, bank hangen, tv kijken, pizza uit de magnetron, zondag met (schoon)ouders, Landal camping met gezin, net genoeg geld verdienen, praktische kleren en dito auto, bowlen, nooit tijd voor jezelf.

Stap 3: Vergelijk de lijsten

Duh …

Stap 4: Pas aan waar nodig

Dussss

Vrijwaring: dit is niet mijn lijst en ook veroordeel ik niemand! Persoonlijk vind ik bowlen super leuk en geef ik niets om snelle auto’s. Het zijn gewoon voorbeelden om jouw creativiteit een zetje te geven.

Geloof jij erin?

geluk 4 stappenHet begint natuurlijk allemaal met erin geloven. Het lijstje wat jij bij stap 1 hebt gemaakt is geen utopie. Het zijn namelijk vaak hele simpele dingen die ons gelukkig maken. Je hoeft niet de eerste Mars-kolonist te zijn om gelukkig te worden.

Als jij erin gelooft dan is de volgende stap dat je de acties onderneemt om te krijgen wat je wilt. Maak het niet onnodig moeilijk. Je hebt niemand anders nodig om actie te nemen. Je hoeft niet te wachten tot jouw partner zin heeft in seks. Geloof me, er niets zo onaantrekkelijk als het plannen van seks. Je neemt gewoon de gok en als het niet uitkomt, hoor je dat vanzelf.

En wil jij een snelle auto? Huur er eentje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu