Ken je ze, die uiterst betrouwbare en gevalideerde testen die voorbijkomen op Facebook? Ach, dit is allemaal maar flauwekul natuurlijk maar soms, heel soms komt er eens eentje voorbij waarvan ik denk: “Ja daar kan ik me wel in vinden”. Dromen kunnen werkelijkheid worden. Dat is mijn motto 2016. Daar hou ik van … 

Dromen kunnen werkelijkheid worden

dromen kunnen werkelijkheid wordenTja, dat zou kunnen natuurlijk. Met het gebruik van een hulpwerkwoord, houd je natuurlijk behoorlijk wat slagen om de arm. Ik vind het eigenlijk net zo iets als een horoscoop. “U zou deze week een belangrijk telefoontje kunnen krijgen”. Natuurlijk zou dat kunnen. Het kan ook niet gebeuren.

Toch ben ik er helemaal van overtuigd dat mijn dromen werkelijkheid kunnen worden. Daar heb ik gelukkig geen test voor nodig. Echter, daar moet ik wel wat voor doen. Zonder actie van mijn kant blijven het dromen en wordt het nooit werkelijkheid.

Zelf heb ik het al meerdere keren ervaren. Dromen kunnen werkelijkheid worden. Het gaat hier niet om dromen in je slaap waar je – naar mijn weten – geen invloed op hebt. Ik heb het meer over dagdromen. Dromen over een beter leven, een gezonder lichaam, een fijne relatie en een mooi bedrijf.

Maak van dromen doelen

Zodra je van dromen doelen maakt kun je er een plan op loslaten. Anders blijft het bij dromen en wordt het nooit werkelijkheid. Ik droomde jaren lang om in een poolgebied te wonen en uiteindelijk heb ik er een doel van gemaakt, een plan voor gemaakt en nu leef ik mijn droom.

Mijn volgende droom was om hier weer weg te gaan. Ik zou een jaar in Noord-Noorwegen blijven maar dat jaar is al bijna anderhalf jaar. Dus het werd tijd om van deze droom een doel te maken. Het doel is gemaakt en de plannen om dat doelt te bereiken ook. Rest alleen nog de actie.

dromen kunnen werkelijkheid wordenDromen zijn geweldig. Je kunt dromen van die ridder op het witte paard, van een leven vol weelde op je eigen eiland voor de kust van Dubai of het hebben van zeven Ferrari’s. Sommige mensen dromen van een bed & breakfast in Frankrijk of een huwelijksnacht in een ijshotel. Pas als je er echt voor gaat, kunnen dromen werkelijkheid worden.

De bucket-list

Heb je genoeg dromen en wil je die laten uitkomen, maak dan eens een bucket-list. Dat is een lijst met ervaringen die je wilt opdoen voordat je dood gaat. Een soort ‘try before you die‘ zeg maar zonder dat het echt enorme stunts hoeven te zijn. De film The Bucket List die hierover gaat is zeker een aanrader.

Toen ik naar het gebied boven de poolcirkel vertrok, had ik een bucket list met daarop de volgende zaken:

  1. Het Noorderlicht zien
  2. Minstens een zomer (midnattsol) en een winter (mørketid) meemaken waarbij de zon gedurende twee maanden niet onder gaat of niet opkomt
  3. Een sneeuwscooter leren rijden
  4. Over een ijsweg een rivier oversteken
  5. Rendieren zien

Vier van de vijf dromen zijn werkelijkheid geworden en de overige twee gaan dit jaar nog in vervulling. Ik prijs mij een gelukkig mens …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu