CANI is de afkorting van Constant And Never-ending Improvement. Voor mij is het een manier van leven geworden. Elke dag een stapje vooruit. Hoe klein ook. Als groot-denker, iemand met een goed ontwikkeld voorstellingsvermogen gecombineerd met weinig geduld is dat laatste een flinke uitdaging. Toch is dat wel de ultieme manier om gelukkig te zijn, is mijn ervaring. Geluk is voorutigang. Zonder vooruitgang staat alles stil. Sterker nog, zonder regelmatige vooruitgang gaat het leven achteruit en dat is een plek waar ik niet heen wil. Die ken ik al. Ben er geweest. Heb het gedaan. 

Stapje vooruit

stapje vooruitAfgelopen week heb ik opnieuw mijn levenswiel ingevuld. Er is vooruitgang, zeker. Maar niet op de onderdelen waar ik vooruitgang wil boeken. Dus heb ik mijn strategie veranderd. Niet mijn einddoel dus. Alleen met mijn huidige strategie kan het zijn dat ik mijn deadline voor mijn einddoel moet verschuiven. Dat is prima, heb ik besloten.

Best een pittige beslissing voor mij. Ik zit immers altijd in een achtbaan maar soms wil mijn karretje gewoon niet meedoen. Het is te traag en dan is er geen lol aan. En steeds je karretje blijven aanduwen wordt zo’n frustratie dat je dan liever uitstapt.

Ik heb dus voor een andere achtbaan gekozen, eentje die een tandje langzamer gaat. De opwindig is daardoor minder groot (je weet immers al wat je kunt krijgen) maar de frustratie ook. Bijkomend voordeel is dat het plezier langer duurt. Je geniet meer van de rit.

CANI

Mijn motto dat ik altijd moet groeien in elk facet van mijn leven blijft hetzelfde. Ik blijf leider over mijn eigen leven maar leer nu meer te genieten van wat er vandaag is en train mezelf om mij nog beter te voelen dan gisteren. Op dit moment is er een behoorlijke stoorzender in mijn leven waar ik geen controle over heb, deze controle ligt bij iemand anders.

Dat feit accepteer ik maar ik heb ook besloten me er niet meer door te laten beïnvloeden. Dat is lastig en dat kan alleen als je de focus legt op andere belangrijke zaken. Extra pittig als de stoorzender te maken heeft met dat aspect van jouw leven dat op dit moment het belangrijkste voor je is. Het blijft een uitdaging maar wel eentje die nodig is om dat stapje vooruit te kunnen blijven doen.

stapje vooruit

Vanaf vandaag heb ik mijn focus verlegd naar mijn gezondheid. Die beslissing had ik al genomen en hoe toepasselijk is het dan als ik uitgerekend vandaag een herinnering van Facebook krijg over mijn topconditie drie jaar geleden. Ik zat goed in mijn vel en voelde me top. Geen enkele reden waarom ik dat gevoel niet weer kan krijgen. En eerder zou ik zeggen dat het nog beter kan dan drie jaar geleden. Nu niet meer. Nu is dat een doel op zich. Elke dag een stapje vooruit.

Welk  stapje vooruit ga jij vandaag zetten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu