Op maandag 2 september om 19.30 uur geef ik een gratis hondernemerswebinar. Dit webinar is geschikt voor iedereen die zelfstandig onderneemt in de hondenbranche of dat wil gaan doen.

Ik ga verschillende vragen live beantwoorden en ook een samenvatting geven van de workshop WOESH die ik in juli en augustus van dit jaar gaf. Tevens ga ik iets gratis weggeven waar je alleen voor in aanmerking komt als je actief aan het webinar deelneemt door te reageren op vragen van anderen.

Hondernemer anno 2013

hondernemerswebinarHondernemers zijn professionals die hun geld (willen gaan) verdienen als zelfstandig ondernemer in de hondenbranche. Dat kan zijn met een hondenuitlaatdienst, hondenschool, hondentrimsalon of dierenspeciaalzaak (eventueel online als webwinkel).

Ook als schrijver van hondenboeken, hondenfotograaf, hondenfokker, gedragstherapeut of coach of wat je maar wilt bedenken. Zodra je dit gaat doen voor eigen rekening en risico, ben je ondernemer.

In deze tijd, waar regering en media roepen dat we in een crisis zitten, is een mooie tijd voor (h)ondernemers. Er liggen overal kansen. De kunst is ze te zien en te pakken. Maar welke kansen moet je grijpen en welke moet je aan je voorbij laten gaan? En hoe spannend is het om nu voor jezelf te gaan beginnen. Weet je wel waar je aan begint en vooral, waarom?

Vragen staat vrij

Iedereen kan in zijn eentje een bedrijf starten maar niemand kan het in zijn eentje tot een succes maken. Je komt altijd wel ergens op een punt dat je het niet meer weet. Vraag! Vaak vinden mensen dat moeilijk. Het lijkt dan alsof je dom bent terwijl iedere succesvolle ondernemer juist het tegendeel zal beweren: je bent dom als je geen hulp vraagt.

Voor sommige hulp moet je betalen (denk aan het volgen van een opleiding op jouw vakgebied) maar heel veel hulp is gratis (denk aan hulp via social media). Het is niet noodzakelijkerwijs zo dat betaalde hulp beter is dan gratis hulp. Soms heb je helemaal geen behoefte aan een opleiding of een persoonlijke begeleiding maar heb je even een zetje in de goede richting nodig.

Soms is dat zetje het begin van het sneeuwbaleffect en kun je direct verder maar vaak is dat juist de realisatie dat je je op een bepaald gebied verder kunt ontwikkelen; er is nog zo veel te leren zelfs voor de meest ervaren hondernemer. Iedereen die vragen heeft over het zelfstandig hondernemerschap, kan zijn vraag stellen als reactie op dit blog.

Tijdens het gratis hondernemerswebinar ga ik alle vragen beantwoorden. Als ik zelf het antwoord niet weet, weet ik altijd wel iemand die jou wel kan helpen. Je krijgt dus altijd antwoord.

Hondernemerswebinar via Google Hangouts

hondernemerswebinarHet webinar is op maandagavond 2 september om 19.30 uur. Het is gratis. Je volgt het via Google Hangouts. Hiervoor heb je een openbaar Google Plus account nodig. Als je dat niet hebt, kun je dat gratis aanmaken.

De naam van de hangout wordt ‘Hondernemerswebinar september 2013‘. Het is een openbare hangout dat je hier kunt vinden. Volg dus simpelweg de link en zoek de hangout op. Je kunt het webinar ook via je telefoon of tablet volgen.

Er is geen eindtijd. We gaan net zo lang door tot alle vragen beantwoord zijn. Ook tijdens de uitzending kun je nog vragen stellen. Voor mij is het wel fijn als ik me kan voorbereiden dus als je nu al een vraag hebt, stel hem hier.

Aan het einde van het hondernemerswebinar heb ik een verrassing voor diegene die actief heeft deelgenomen.

Wat gaan we doen?

Reageer op dit blog met jouw vraag. Deze ga ik tijdens het seminar beantwoorden. Let wel, het gaat hier alleen om vragen over het zelfstandig ondernemerschap, dus geen (gedrags)problemen over honden. Je zou bijvoorbeeld kunnen vragen:

 • hondernemerswebinarIk wil voor mezelf beginnen, welke stappen moet ik nu in welke volgorde nemen zodat ik een goede basis heb?
 • Ik heb gehoord of gelezen dat jij, Monique, geen geld uitgeeft aan reclame. Hoe doe je dat?
 • Ik kan of durf (mezelf) niet (te) verkopen, hoe kom ik aan meer klanten?
 • Ik wil lezen over en leren van succesvolle ondernemers. Welke boeken of programma’s raad jij aan?
 • Hoe krijg ik veel likes op Facebook en wat moet ik daarmee?

Tevens ga ik in het seminar de 17 Factoren voor Gegarandeerd Succes met je delen. Als je die toepast, is succes onvermijdelijk ongeacht in welke vakgebied je werkzaam bent en ongeacht – of zelfs dankzij – de economische crisis.

Ben jij erbij maandag 2 september?

Wil je op de hoogte blijven van nieuws op deze website, meld je dan hieronder aan:

E-mail

Voornaam


 

80 reacties. Reactie plaatsen

Op dit moment borrelen er nog even geen vragen op, maar ik ga zeker van de partij zijn. Wat een geweldig initiatief.

Beantwoorden

Ik heb een account aangemaakt en hoop dat ik vanavond van de partij ben.
Op FB heb ik een deel en win actie aangemaakt (in juni al)en ik kreeg heel veel likes voor de foto, maar niet voor mijn pagina, hoe ik mensen dat ook wijs probeerde te maken. Wat doe ik niet goed?

Beantwoorden

Hoe ga je om met klanten die tijdens een TTouch sessie erg enthousiast zijn, ook veel positiefs zien gebeuren bij hun hond en dan toch afhaken voor een vervolgsessie omdat het thuis ‘niet lukt’. Stop je daar energie in? of loslaten…

Beantwoorden

  Ik denk zelf dat het ook een soort teleursteling is. Tijdens de sessie zien ze de hond goed reageren en bij henzelf loopt de hond weg…en misschien willen ze snel resultaat zien…Het is alleen jammer dat mensen dan niet meer open staan om ze bij te sturen en ze verder hierin te begeleiden.

  Beantwoorden
  Ellen Angelino
  september 2, 2013 7:57 pm

  Ik onderstreep wat Monique nu zegt. Kleine dingen. Niet te precies uitleggen, maar bruikbaar. Kort oefenen en zelf laten voelen. Afgelopen weekend nog succes mee gehad met een hulphond. Even bij de TTouch blijvend. Ik heb alleen maar oorwerk uitgelegd en de Zebra. Dit heeft de eigenaar geholpen om afgelopen zaterdag toch een demo te geven. Terwijl ze dit eigenlijk niet durfde. En dan hebben we die 1e sessie alleen nog maar een intake gedaan. Binnenkort een vervolgsessie.

  Beantwoorden

Hoe zet ik mijn tevreden klanten aan tot het maken van “reclame” voor mijn onderneming?

Beantwoorden

Ik ga erbij zijn vanavond. Mijn vraag is met name hoe kan ik meer klanten genereren zonder reclame te maken en hoe word je serieus genomen als ondernemer in een “hobby”vak en gewoon normale prijzen te hanteren?

Beantwoorden
Annemie soetaert
september 2, 2013 12:17 pm

super idee!! Binnen enkele maanden start ik mijn trimsalon en heb zoveel vragen ivm een goede naamsbekendheid” hoe doe ik dit het best zonder dat dit me heel veel geld kost” en hoe leg je het aan boord om moeilijke klanten duidelijk te maken dat ze beter vlugger terug komen met hun hond dan dat ze om de 3 à 4 maand langskomen of als hun hond volledig in de klit zit?

Beantwoorden
  Ellen Angelino
  september 2, 2013 8:18 pm

  Idee: Pakket aanbieden met een soort van rittenkaart, waarop de afspraken om bijvoorbeeld de 2 maanden al vaststaan. Als je daardoor korter bezig bent per keer kan dit terug te zien zijn in de prijs. Waardoor jij net zoveel of misschien wel meer verdient. En de klant niet (veel) duurder uit zijn.

  Beantwoorden

  Misschien kun je ook met pakketprijzen werken, waarbij mensen binnen een beperkte periode een aantal keer kunnen komen. En daarmee wat minder geld kwijt zijn, wat weer aantrekkelijker is.

  Beantwoorden

Heel goed idee, ik had geen idee dat je zo ook een bijeenkomst kunt regelen, is mijn account toch nog ergens goed voor! Mijn vraag is hoe kan je meer mensen bereiken als je zelf er niet aan toe komt om sociaal actief te zijn, omdat je eigenlijk te veel aan het werk bent. En natuurlijk buiten alle advertenties om hoe kan je een groter publiek trekken?

Beantwoorden

Hoe haal ik vervolgafspraken binnen en stuit ik niet op ‘we bellen nog wel’ De ervaring leert dat dat niet of heel laat pas gebeurt

Beantwoorden

  Door meteen een terugbel-afspraak te maken.

  Beantwoorden

   Dankjewel Marit! Ik zou idd met de mensen die niet meteen een afspraak willen maken want: ‘even kijken hoe hard het groeit’ af moeten spreken dat ik ze opbel tegen die tijd. Ik weet namelijk wel wanneer het weer nodig is 😉 Als ik tegen die tijd bel dan scoor ik waarschijnlijk omdat ik door de telefoon kan zien dat het haar lang is én ik haal toch die afspraak ‘op tijd’ binnen.

   Beantwoorden

Ben heel benieuwd naar de vragen en antwoorden vanavond! Mijn vraag is: hoe voorkom je dat stagiaires na een aantal maanden denken dat ze goed genoeg zijn en gewoon voor zichzelf beginnen? Natuurlijk geheel voorbijgaand aan het feit dat ze bij aanvang van hun stage aangegeven hebben absoluut niet zonder diploma te willen/zullen werken….

Beantwoorden

Ik heb wel alvast wat vragen. Ik wil een hondenschool cq hondenopvang beginnen. Wat zijn mijn eerste stappen?? IK neem aan zorgen voor voldoende opleiding? Inschrijven KvK? Administratie voeren?? Ruimte zoeken? Reclame maken? NU wil ik graag weten wat de volgorde is.En wat ik nog vergeet. Ervaring en opleiding is er, maar kan nog beter.
Wat betreft hondenschool bedoel ik meer eigenaren helpen met het opvoeden van de hond dus niet zo zeer de zit en af leren, maar meer de omgang

Beantwoorden

Dag Monique,

Mag ik als vrijwilliger ook een vraag stellen, bij ons is geen enkele hondenschool betalend.
Dus het probleem is hoe geraak ik aan gemotiveerde trainers, leden is geen probleem.
Ook de gratis reclame interesseert me wel.
Nog veel succes.
Groetjes,
Roos.

Beantwoorden

Help! Ik kan het niet vinden. VIa de link krijg ik dit:
Geen resultaten voor ‘Hondernemerswebinar september 2013’

Wat doe ik fout?

Beantwoorden

Waar kunnen we hier de vragen stellen?

Hoe bepaal je de prijs van een boek? Ik heb gemerkt dat ik voor een e-boek minder wil betalen dan voor een papieren versie.

Met grt
marit

Beantwoorden

Spijtig,
Zoals zovelen ben ik een druk bezet persoon waar alles snel moet gaan. Ik ben ook geen pc fanaat maar wou toch eens horen wat je te vertellen had. Tot mijn grote spij t vond ik niet de goede link of dergelijke om je webinair te beluisteren.
Tip: Maak een rechtstreekse link naar je webinar Zodat ook minderpc fraeks eraan uit kunnen.

Beantwoorden

als ik een vakantieadres begin, wanneer mogen honden wel/niet mogen blijven slapen? Waar kan ik de regelgeving vinden hiervoor?

Beantwoorden
Domenica van Thiel
september 2, 2013 8:46 pm

hoe bescherm ik mezelf en mijn onderneming van negatievieteit en voorordelingen?

Beantwoorden

Wat was factor 3??? Heb schijnbaar even iets gemist

Beantwoorden

Volgens mij moet je de opleiding honden- en kattenbesluit hebben gevolgd als je een opvangen wilt beginnen
Zowel overdag als blijven slapen. En verder inderdaad bij de gemeente toestemming vragen voor je onderneming.
ivm eventuele overlast

Beantwoorden

Wat maakt jouw de h”ondernemer” dat je dit alles met ons deelt.

Beantwoorden

Ik vind het nog wel interessant om te horen wat je nu eigenlijk kunt met de likes op je facebookpagina

Beantwoorden

Ik zit de hele tijd op je kanaal te reageren :-/

@Monique: Je zegt: Nee zeggen is killing voor je onderneming. Maar als mensen mij bellen of ze deze week terecht kunnen en ik zeg nee, dan kan ik toch niet meer in plannen? Ik zeg vaak wel: als er een gaatje vrijkomt, kan ik u bellen

Beantwoorden

Er zijn Facebook groepen op internet voor trimsalons: Trimsalon Professionals, Tweedehands Trimgereedschappen en Creatief Trimmen

Beantwoorden

Dank je wel voor je openheid. Volgende vraag:

Hoe ga je om met klanten die liegen, of dingen verzinnen en je dat door hebt

Beantwoorden
catelijne Dröge
september 2, 2013 9:27 pm

hai Monique,

er is ook een hele discussie aan de gang op je hangout site zelf, volgens mij lees je daar niet mee? En ik daar maar proberen zo veel mogelijk bij te dragen in de hoop voor het half uurs gesprek HAHA. Ach ja, ik moet met teleurstellingen om leren gaan he. Dat heb je me net geleerd haha

Beantwoorden

Hoe creëer je op een hondenschool waarde in je lesaanbod voor terug komende klanten? (hoe zorg je ervoor dat een terugkomende klant die tevredenheid houdt, bv met een 2e hond) Door verandering in je lesstof? Door rekening te houden met terugkomende klanten dmv diversiteit van aanbod?

Beantwoorden
  catelijne Dröge
  september 2, 2013 9:55 pm

  Door jezelf erop te trainen om bij het lesgeven aan een groepje honden ontzettend individueel te blijven en iedereen het gevoel te geven dat ie naar waarde wordt geschat?

  Beantwoorden
catelijne Dröge
september 2, 2013 9:39 pm

hai Monique,

op je hangout! ojee wel 67 reacties!

Beantwoorden
catelijne Dröge
september 2, 2013 9:40 pm

onder je belletje aan de rechterkant van google plus, daar hebben wij het ook allemaal gevonden…

Beantwoorden

Onder het beeld van de video staat ömerkingen verbergen”daarop klikken en dan zie je alle reakties

Beantwoorden

Ik review mijn website maandelijks en wekelijks stuur ik mijn webdesigner updates of vernieuwingen. Ze wordt er gek van LOL

Beantwoorden

Wat ik ook op fb zet over honden…op wat voor gebied dan ook, je hebt altijd commentaar. Je kan niet iedereen plezieren. Ik doe wat ik doe en wat ik schrijf of zeg, daar sta ik achter.

Beantwoorden

Vind het jammer maar ik haak nu af. Niet omdat ik het niet interessant vind, maar omdat ik mijn slaap nodig heb en mijn honden nog uit moet laten Vond het heel interessant. Bedankt voor alle informatie. Weet niet of je de laatste factoren nog ergens neerzet, want die zou ik nog wel graag weten.
Wie weet tot ziens!

Beantwoorden

Ik ben de tel kwijt van je succesfactoren. Bij welk nummer zijn we en misschien kan je even recapituleren?

Beantwoorden

Eindelijk zit ik op de goede site, veel gereageerd maar helaas kon ik het niet goed volgen

Beantwoorden

Koolhydraten maken een stofje in je hersenen aan waardoor positief en vrolijker bent

Beantwoorden

Op de vakdagen word tegenwoordig veel gehamerd op efficient trimmen. Je tijd goed indelen en zoveel mogelijk honden per dag doen. Maar ik denk dat voor een succesvolle ondernemer niet de hoeveel klanten per dag is maar dat je kwalitatief goed werk aflevert. Collega’s vragen ook vaak hoeveel honden doe je per dag. Ik denk dat dat niet de maat is voor een succesvolle ondernemer

Beantwoorden

Dank je wel Monique!
voor je aandacht en tijd voor ons (startende) hondernemers.
En denk om jezelf, en maak het niet te laat 🙂

Beantwoorden
catelijne Dröge
september 2, 2013 10:13 pm

Dank voor deze fijne avond, je doet het super! groetjes Cat

Beantwoorden

28 februari: Toppie! Dat is op mijn verjaardag! Bedankt voor het delen van je kennis, Monique!

Beantwoorden

Jij ook heel erg bedankt! Erg leuk en duidelijke informatie

Beantwoorden

Monique bedankt voor het delen en vermenigvuldigen van je kennis. Ik heb vanavond in ieder geval 22 Succesfactoren genoteerd. En laat je het nog even weten als je nieuwe data hebt voor: ‘verover de wereld’ en ‘leef je droom’? Mijn planning laat 14-9 en 28-9 niet toe, maar een andere keer…. graag!

Beantwoorden

Bedankt Monique voor al je informatie en het delen van je kennis. Ga alle succesfactoren eens rustig op me in laten werken 🙂 Tot ziens op 28 september!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu