Nee dit blog gaan niet over Feyenoord. Dit blog gaat over een van de grootste fouten die jij als verkoper kunt maken en je raadt het al: ik maakte hem onlangs! Maar voor ik hier verder op inga, herinner jij je de film ‘De Kleine Blonde Dood’? Misschien ben je oud genoeg om hem in de bioscoop gezien te hebben (1993), je bent in ieder geval niet te jong om hem alsnog te gaan bekijken. Wat heeft die film met dit blog Geen Woorden Maar Daden te maken? Alles. 

Ik hou van je

geen woorden maar daden Een van de eerste scenes uit deze film is het moment waarop Valentijn en Mieke met elkaar naar bed gaan. Op het moment dat Valentijn klaarkomt schreeuwt hij: “Ik hou van je”. Later blijkt Mieke zwanger maar Valentijn is er inmiddels vandoor. “Maar je zei dat je van me hield“, verwijt zij hem later. “Dat heb ik nooit gezegd”,  aldus Valentijn.

Komt het bekend voor? Ooit meegemaakt dat iemand zei dat ie van je hield en vervolgens uit geen enkele actie bleek dat dit ook zo was? Houden van iemand heeft natuurlijk niets met woorden te maken, maar alles met daden. Uiteraard is het heerlijk om te horen maar alleen als het met daden ondersteund wordt en dat heeft niets met seks te maken.

Waar of niet waar, Antonie Kamerling won er een Gouden Kalf mee en de film kreeg een Rembrandt voor beste Nederlandse film. Tot zover de inleiding …

Geen Woorden Maar Daden

geen woorden maar dadenIk had een brainstormgesprek met iemand. Enthousiast, 10 jaar ervaring als ondernemer maar nu in loondienst. Hij wilde opnieuw beginnen. In de hondenbranche. Honden zijn zijn passie en hij had al enkele hondernemingen gehad. We hadden een goed gesprek. Hij begrijpt het spel van ondernemen maar had creatieve imput en feedback nodig.

Daar kom ik in het spel. Dat is het moment dat ik mijn glansrol kan spelen. Eerlijk is eerlijk, ik ben gewoon op mijn best als mij daarnaar gevraagd wordt. Ik word enthousiast want ik weet dat ik hem kan helpen. We spreken af hoe verder te gaan, wanneer en tegen welke prijs. Verkoop gesloten.

De volgende dag heb ik al vroeg een bericht van hem: hij annuleert. Lichtelijk teleurgesteld analyseer ik voor mezelf ons gesprek en evalueer ik de uitkomst. Ik vraag advies bij een van mijn business coaches uit de VS. Zijn antwoord: “You didn’t close the deal“. Geen geld op je rekening of geen ondertekend contract is geen verkoop!

Geen contract, geen klant

Ja, daar heeft hij een punt natuurlijk. Je kunt nog zoveel afspreken maar als je de daad (overmaken van het geld of ondertekenen van een contract) niet bij het woord (we gaan zaken doen) voegt, heb je geen deal. Geen geld. Geen klant. Ik kan dus met alle eerlijkheid niet zeggen dat ik een klant verloren heb, want ik had hem nog niet.

Dit is een van de redenen dat ik altijd op vooruitbetaling werk. Er was in dit voorbeeld dan ook geen vuiltje aan de lucht want ik had nog geen werk voor hem verricht. Het is echter iets wat ik vaker bij hondernemers zie: klanten die uiteindelijk niet voor de dienst willen betalen. Dat wil niet zeggen dat je alles op vooruitbetaling moet doen maar dan laat je een contract tekenen.

Om nog een voorbeeld te noemen (ik zit helemaal in de filmsfeer): Jerry Maguire. “My word is stronger than oak” bleek uiteindelijk toch niet te kloppen. Ook hier geldt: geen woorden maar daden.

 

Wil jij deze fout niet maken en alle kneepjes leren van het verkoopvak, kom dan op 22 maart naar Putten voor de eenmalige workshop ‘Hekel Aan Verkopen‘ 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu