Misschien heb je het al eens voorbij zien komen op jouw pagina: de reactieassistent van Facebook. Zie dit als jouw online klantenservice en behandel hem ook als zodanig. De snelheid van reageren op (potentiële) klanten wordt steeds belangrijker. Dat komt omdat onze wereld zo snel gaat dat wij ook optimale alertheid verwachten. Ga jezelf maar na: je bestelt iets op internet en wilt het zo snel mogelijk in huis want je wilt het nu hebben. Instant gratification. Vandaag voor 23 uur besteld, morgen in huis. Wij kicken erop. 

Wat doet de reactieassistent van Facebook?

De reactieassistent doet wat hij (of zij) zegt: hij meet jouw reactiesnelheid ten aanzien van berichten die gestuurd worden naar jouw pagina. Je reactietijd is alleen zichtbaar op je pagina als je je pagina minimaal een keer per week bezoekt en reageert op 90% of meer van je berichten.

Je kunt de optie kiezen waarvan je denkt dat deze het beste weerspiegelt hoe snel je op berichten reageert zoals:

  • Reageert gewoonlijk binnen een paar minuten
  • Reageert gewoonlijk binnen een uur
  • Reageert gewoonlijk binnen een paar uur
  • Reageert gewoonlijk binnen een dag

reactieassistentJe kunt er ook voor kiezen om je reactietijd automatisch te laten bijwerken. Doe dit alleen als je ook heel snel reageert anders is het geen reclame maar schaadt het alleen maar. Dit ziet er dan uit zoals op de afbeelding hiernaast.

Reactieassistent instellen

Het is vrij eenvoudig de reactieassistent in te stellen. Volg de onderstaande twee stappen.

reactieassistent instellen 1

reactieassistent instellen 2

Bekijk de mogelijkheden bij de diverse instellingen en kies wat voor jou werkt. Je kunt ook automatisch berichten laten verzenden zoals “Hoi …, bedankt voor jouw bericht, wij reageren zo snel mogelijk”. Bedenk voordat je dit instelt wel dat elk bericht dit automatische antwoord krijgt. Dat kan soms irritatie opwekken als je in een gesprek zit met iemand.

Het instellen van de assistentieassistent is dus super eenvoudig. Twee stappen en klaar is kees!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu