Wie nu nog denkt alleen maar business te kunnen doen bij jonge gezinnen met werkende ouders slaat de plank in 2016 volledig mis. Kansen op Facebook liggen bij 65-plussers, daar moet jij dus jouw nieuwe marketingstrategie op aan gaan passen. Zelfs het aantal gebruikers op Facebook van 80 jaar en ouder stijgt. Meer dan ooit. Ideaal voor elke hondernemer! 

Facebook statistieken

Kansen op Facebook liggen bij 65-plussers

Volgens het Nationale Social Media Onderzoek 2015 van onderzoeksbureau Newcom Research & Consultancy zaten 9,4 miljoen Nederlanders vorig jaar op Facebook waarvan 6,6 miljoen dagelijks. Het aantal gebruikers is nog altijd groeiende behalve in de leeftijdscategorie 15 t/m 19 jaar. Geen punt, want daar zitten jouw klanten niet.

De toename van het aantal gebruikers is het hoogst in de leeftijdsgroep 65 tot en met 79 jaar. Maar liefst 23%. Kansen op Facebook liggen bij 65-plussers dus daar zou jouw marketing op gericht moeten zijn. Perfect voor hondernemers.

Kansen op Facebook liggen bij 65-plussers

Kansen op Facebook liggen bij 65-plussersEen mooie doelgroep. Mensen in deze leeftijdscategorie hebben veel tijd en in de regel ook geld. Je ziet in diverse branches een enorme groei bij de gepensioneerden. Denk aan de reisbranche en de populariteit van omroep Max.

Deze doelgroep zal ook regelmatig hulp kunnen gebruiken bij de training en verzorging van hun hond. Niet alle 65-plussers zijn lichamelijk in topconditie en gezien de toenemende extreme weersomstandigheden zie ik veel mogelijkheden voor hondenuitlaatdiensten. Maar natuurlijk ook hondentrimmers kunnen hier hun voordeel uithalen. Wie nu start met een training voor 65-plussers en hun hond, is direct marktleider.

Hoe ik zag en overwon

Kansen op Facebook liggen bij 65-plussers windows 95Het is 1998. Windows 95 is drie jaar op de markt en wordt steeds populairder. Zeker bij 50-plussers. Ik woon in Zoetermeer en lees in het plaatselijke huis-aan-huis krantje dat de bibliotheek een wachtlijst heeft voor de cursus Windows 95 voor 50-plussers. Ik beslis deze cursus te gaan verzorgen.

Op mijn zolderkamer waar twee bureaus staan en twee pc’s met Windows 95, ga ik van start. Bijna onmiddellijk heb ik klanten. Ik bereid uit met cursussen uit de Office-familie en twee jaar later geef ik – samen met mijn partner – full time computercursussen op twee locaties. Wij bereiden onze markt uit naar de herintreders en vinden samenwerking met uitzend- en re-integratiebureaus. In onze topjaren hadden we 100K+ omzet.

Vergeten groep

Het is vaak een vergeten groep. Zelf ben ik inmiddels 50-plus maar anno nu is dat vergelijkbaar met de 40-plusser van ‘vroeger’ (of wellicht zelfs de 30-plusser).  Ik voel me geen senior maar merk wel op diverse gebieden dat het aanbod (denk aan bioscoop, theater, radio en tv) meer is afgestemd op de jongeren. Dat is jammer en ook dom.

Nederland vergrijst en daarom verbazen mij de statistieken van Facebook helemaal niet. Ga jij domineren in deze leeftijdscategorie of blijf je inzetten op wat is geweest? Kansen op Facebook liggen bij 65-plussers. Ook het vertrouwen in social media neemt bij deze categorie juist toe waar het bij jongeren afneemt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu