Je kunt jouw accounts van Facebook en Twitter koppelen zodat (een gedeelte van jouw) berichten zowel op jouw Twitter profiel als jouw Facebook profiel of bedrijfspagina terecht komen. Dat kan je in Facebook regelen en in Twitter. In dit artikel leg ik je uit waarom en wanneer je het doet of niet en hoe je beide koppelingen maakt. 

Voor- en nadelen op een rijtje

facebook en twitter koppelenHet scheelt natuurlijk tijd als je maar een keer een bericht hoeft te typen dat vervolgens op beide social media platformen terecht komt. Vanuit Facebook kun je aangeven welk type berichten doorgezet moet worden naar Twitter terwijl de koppeling vanuit Twitter alles doorzet naar Facebook. Het is dus even zaak goed te bekijken hoe je het doet, wat ik hieronder uitleg.

De vraag is echter, is het aan te raden. Facebook en Twitter zijn twee verschillende platformen met zo hun eigen regels en cultuur. Mensen gebruiken beiden platformen om verschillende redenen. Als beiden immers hetzelfde waren had een van de twee geen bestaansrecht.

 1. De tijdlijn van Twitter gaat veel sneller dan Facebook en dus is jouw tweet sneller uit het zicht verdwenen dan een statusupdate op Facebook.
 2. Een tweet is maar 140 tekens lang, op Facebook heb je veel meer tekens tot je beschikking. Je maakt dan dus geen optimaal gebruik van de mogelijkheid van elk afzonderlijk netwerk.
 3. Pas op voor spamming en hou het sociaal. Het kan eruit zien alsof jij jouw reclameboodschap simpelweg aan het spammen bent op zoveel mogelijk plekken. Bovendien betreft het hier een social netwerk dus hou het ook zo sociaal mogelijk.

Als je tijd wilt besparen kun je beter kiezen voor een app waarbij je op een eenvoudige manier jouw tweets en statusupdates kunt plaatsen zoals Tweetdeck of Hootsuite.

Facebook en Twitter koppelen

Als je besloten hebt dat je deze koppelling wilt maken, laat ik hieronder stapsgewijs zien hoe je dat doet.

Facebook berichten automatisch op Twitter plaatsen

Facebook en Twitter koppelen

 1. Ga naar facebook.com/twitter
 2. Kies voor het koppelen van jouw pagina
 3. Kies jouw pagina en klik op Link met Twitter
 4. Je krijgt nu de vraag om de app te autoriseren wat je natuurlijk wilt
 5. Daarna kun je kiezen welk type bericht moet worden doorgeplaatst
 6. Haal een vinkje weg als je bepaalde updates níet wil twitteren
 7. Wijzigingen opslaan.

Twitter berichten automatisch op Facebook plaatsen

Facebook en Twitter koppelen

 1. Ga naar jouw Twitter-account en kies voor instellingen via jouw profielfoto
 2. In het menu aan de linkerkant kies je voor applicaties
 3. Kies hier vervolgens  bij Facebook Connect voor Verbinden met Facebook
 4. Daarna moet je goedkeuren dat de applicatie contact met Facebook kan maken
 5. Kies vervolgens wat er van Twitter naar Facebook doorgeplaatst wordt en kies hier tevens of je een bepaalde pagina wilt koppen
 6. Klaar

Zelf heb ik heel lang deze koppeling gehad en zag pas onlangs dat hij er nog altijd was ondanks dat ik dacht Twitter en Facebook te hebben ontkoppeld. Dat is ook de reden van dit artikel. Check dus heel goed van beide kanten waar de koppeling zit als je deze wilt weghalen.

Wat is jouw mening, Facebook en Twitter koppelen of niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu