Is jouw Facebook ads account verwijderd? Helaas kan ik jouw smart delen. Tweeenhalve week heb ik ervan kunnen genieten en toen ineens was het over. Van de ene op de andere dag.

Facebook besloot mijn ads account te verwijderen. Zonder voorafgaande waarschuwing, zonder uitleg en vooral zonder mogelijkheid om – welke fout dan ook – te kunnen herstellen. Ik kan nooit meer adverteren op Facebook! 

Facebook ads account verwijderd

Facebook ads account verwijderdOp 14 mei 2015 vond ik bijgaande e-mail in mijn inbox. Mijn eerste reactie was dat het hier duidelijk om een vergissing moest gaan. Wat had ik fout gedaan? Zoals de e-mail aangeeft, kon ik reageren wat ik uiteraard onmiddellijk gedaan heb.

Het antwoord van Facebook hierop was slechts voor een uitleg vatbaar: mijn advertenties waren in strijd met de voorwaarden van Facebook. De e-mail werd afgesloten met de niets verhullende zin: “Please consider this decision final.”.

Tot op heden weet ik nog steeds niet waar deze beslissing op gebaseerd is en aangezien de ‘terms and confitions’ van Facebook zelfs voor de doorgewinterde advocaat onbegrijpelijk zijn en Facebook duidelijk te kennen geeft niet voor rede vatbaar te zijn, laat ik het hier verder bij.

En nu? Mijn advies

Facebook ads account verwijderdFacebook ads account verwijderd. Het is even slikken. Toch wordt mij al snel duidelijk dat ik niet de enige ben (die gedeelde smart werkt echt) en dat er echt geen enkele mogelijkheid is om hiertegen in beroep te gaan. Aangezien tijd kostbaar is, heb ik er uiteindelijk een half uur aan besteed en toen besloten dat het leven gewoon verder gaat

Andere marketeers met dezelfde ervaring (soms ook nog met een Google Adwords ban) gaan weer terug naar hoe het allemaal begon: organische resultaten. Dat betekent zoveel als mensen aan je binden zonder hiervoor te betalen: mijn visie van de afgelopen vier jaar internetmarketing die ik even liet schieten om mijn hebberigheid.

Mijn advies voor jou? Heb ik niet. Helaas kan ik je niet helpen aangezien ik zelf niet weet wat ik fout heb gedaan. Ik kan je alleen waarschuwen. Waarschuwen voor de grilligheid van Facebook en het feit dat ze alle touwtjes in handen hebben en dat jij er niets aan kunt doen.

Goede zaken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu