Rover is niet meer. Hij is naar de eeuwige jachtvelden vertrokken want hij was er klaar voor. De laatste weken ging hij hard achteruit. Op 31 maart heeft hij nog kunnen genieten van de laatste dag aan het hondenstrand van het Reeuwijkse hout en op 24 april heb ik hem moeten laten gaan.

Nadat hij steeds dikker werd en soms tijdens een wandeling plotseling ging liggen, bracht een bezoek aan de dierenarts de uitkomst: myxoma cordis of te wel een gezwel aan het hart. Hierdoor hield hij vocht vast en door de slechte conditie van zijn hart was behandeling niet mogelijk.

Regi Bo van ‘t Harde Zand

Geboren op 23 oktober 2000 als zoon van Heidi van de Waterlandspolder en Guidelines With a Will kwam hij als 8 weken oude pup bij mij in huis. Binnen twee weken zat hij onder de uitslag wat later puppy strangles bleek te zijn. Hij was bijna opgegeven maar hij kwam er bovenop. Helemaal gezond is hij nooit geworden; zijn chronische oorontsteking is nooit overgegaan.

Zijn meest favoriete bezigheid was eten en dan vooral poep in alle soorten en maten. Vechten kon hij ook heel goed bij voorkeur met intacte reuen. Ben benieuwd of hij en Sam nu wel vriendjes kunnen worden … Na een paar onfortuinlijke interacties met andere reuen is hij gecastreerd ter bescherming van zichzelf en andere reuen.

Rover

Voor mij was Rover een tophond! Een fijne hond die na zijn castratie pas echt stabiel werd; hij luisterde goed maar had ook een duidelijke eigen wil. Een prachtige combinatie. We hebben veel samen ondernomen: G&G (zonder ooit het papiertje te halen maar we waren gewoon lekker bezig), doggydance, behendigheid, dog frisbee en op latere leeftijd nog begonnen met praktijkspeuren. Hij vond het allemaal geweldig en ik ook.

Rover is 12,5 jaar geworden en wat zal ik hem vreselijk gaan missen …

4 reacties. Reactie plaatsen

Heel veel sterkte Monique!

Beantwoorden

Eigenlijk dankzij jouw website ben ik veel meer op honden & hun bazen gaan letten, en heb ik heel veel geleerd over mensen, honden, bindingen , leiderschap geleerd. Je kunt veel van mensen leren door de manier hoe ze met hun hond omgaan. Zo zou het bedrijfsleven veel van hun leidinggevenden kunnen leren of niet door hun gedrag eens met honden aan te meten.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu