Onlangs zijn er twee nieuwe domeinnaam extensies bijgekomen: .tips en .family. Met name die eerste is een enorme kans voor jou als hondernemer en zoals je weet: innoveren is domineren dus ik zou direct jouw nieuwe domeinnaam claimen. Het zal je niet verbazen dat ik de mijne al gekozen heb: dogbusiness.tips. Nieuwe domeinnaam extensies vergroten de kans op domineren in jouw markt.

Is you’re not first, you’re last

nieuwe domeinnaam extensiesHet klinkt als een open deur en wellicht is de titel niet heel erg inspirerend maar hij heeft wel gelijk. Grant Cardone is de schrijver van dit boek. Ook zonder dit boek gelezen te hebben kun je al wel nagaan waar het over gaat. Zeker anno 2016 geldt deze regel meer dan ooit: als je niet de eerste bent, ben je de laatste. Nummer 2 of 3 tellen niet mee.

Een van de strategieën waar ik heilig in geloof is het innoveren is domineren. Jouw markt domineren is het nieuwe concurreren. Concurreren werkt niet om de simpele reden dat er altijd iemand is die goedkoper of sneller of beter is. Waar het om gaat is wat jij anders doet in jouw markt.

Met de inschrijving van de Kamer van Koophandel en het uitlaten van honden ben je gewoon een gemiddelde hondenuitlaatdienst. Of papier heb je dan een bedrijf maar dat maakt jou nog geen ondernemer. Wanneer jij bereid bent andere dingen te doen dan die andere hondenuitlaatdiensten, dan ga jij jouw markt domineren.

Nieuwe domeinnaam extensies

In de regel worden er door hondernemers weinig andere extensies gebruikt dan .nl. Waarom? Waarschijnlijk omdat ze redeneren dat ze een Nederlandstalige website hebben en regionaal of lokaal werken. Of wellicht omdat ze simpelweg niet weten dat er meerdere mogelijkheden zijn.

paws4funMaar wat als je zo gaat groeien dat je wel over de grenzen gaat? Kijk naar mijn klant Sam Turner die inmiddels in de Verenigde Staten als spreker voor toonaangevende congressen over hondentraining gevraagd wordt. Nou heeft ze haar Engelse naam en bedrijfsnaam mee maar een .com website zou zeker helpen.

Of wat te denken van hondentraining.tips of hondengedragtherapie.tips. Als je dit blog leest en ze zijn nog vrij, zou ik er direct voor gaan. Maar ook de extensie .family kan heel aantrekkelijk zijn als je een algemene website hebt bijvoorbeeld een webwinkel. Dogstuff.family.

Lig jij nog te slapen of ben je inmiddels wakker?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu