Onlangs kreeg ik deze vraag van een klant: “Hoe kun je geld verdienen met bloggen“.  In plaats van de vraag alleen voor haar te beantwoorden, besloot ik er een artikel over de schrijven. Dit is immers een interessant onderwerp voor iedereeen die ook andere manieren zoekt van inkomen verkrijgen nasat het bekende uurtje-factuurtje. Je hoeft helemaal geen goede schrijver te zijn om artikelen online te zetten. Er is immers geen uitgeverij voor nodig, dus iedereen kan het. Je moet alleen waardevolle informatie te delen hebben en het geschikte platform kiezen.

Platform

geld verdienen met bloggenBloggen betekent zoveel als artikelen schrijven op internet. Dat kan je doen op een (eigen) website maar ook op social media platformen als Facebook en LinkedIn. Vind je schrijven leuk en heb informatie te delen die waardevol is voor jouw lezers, dan is bloggen een heel krachtig middel om jouw naamsbekendheid te vergroten.

De combinatie van het ‘aanzien’ dat je hebt als auteur plus de daarbij behorende social proof (mensen gaan jouw schrijfsels leuk vinden en delen) kunnen jou tot een expert in jouw markt maken. Hoe specialistischer je bent, hoe meer je dat zakelijk oplevert.

Bloggen is dus een hele laagdrempelige manier om bekendheid te krijgen. In de regel wordt bloggen gezien als marketinginstrument (bijvoorbeeld meer verkeer naar jouw website) en niet direct als verkoopmiddel of verdienmodel maar dat kan natuurlijk wel.

Geld verdienen met bloggen

Als je echt lange artikelen gaat schrijven, kun je ervoor kiezen om mensen daarvoor te laten betalen. Je kunt dan achter de Lees Meer knop een betaalscherm plaatsen zodat mensen eerst moeten betalen voordat ze verder kunnen lezen. Op deze manier kun je direct geld verdienen met bloggen.

geld verdienen met bloggen

Je kunt ook in de tekst van het blog een advertentie plaatsen (zie afbeelding). Vergelijk dit met een commercial op tv tijdens een film. Voor veel mensen behoorlijk irritant maar het werkt wel anders zouden er geen miljarden uitgegeven worden aan tv commercials.

Heb je geen eigen website waarop je wilt bloggen dan kun je altijd nog geld verdienen met het bloggen op andere websites. Er zijn partijen die willen betalen voor content.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu